Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Voluntarii YouthBank au început acțiunile de strângere de fonduri pentru finanțarea proiectelor liceenilor. „Fabrica de Bucurii” la Alba Mall


Publicat

1 decembrie

Pentru finanțarea proiectelor de implicare în comunitate ale liceenilor în anul școlar 2013-2014, voluntarii echipei YouthBank din cadrul Fundației Comunitare Alba au început campania de strângere a Fondului YB. Până acum au avut loc trei acțiuni destinate strângerii de fonduri. Campania va continua în perioada următoare cu vânzarea de felicitări de Crăciun și calendare de buzunar, urmând ca punctul culminant al acestei luni să fie în 19 decembrie, când la Alba Mall se va desfășura a cincea ediție a evenimentului „Fabrica de Bucurii”, eveniment care aduce multă bucurie copiilor, surprize plăcute albaiulienilor și tuturor celor care vor lua parte la el.

Liceenii voluntari în cadrul YouthBank își propun să strângă până în februarie 2014 un fond de cel puțin 20.000 lei, fond din care să finanțeze apoi inițiativele de implicare comunitară ale colegilor lor de generație.

Destinat finanțării proiectelor, Fondul YB îi va ajuta pe tinerii care vor depune proiecte în cadrul Fundației Comunitare Alba să își îndeplinească ideea propusă.

Prima acțiune de strângere de fonduri a avut loc chiar de 1 Decembrie, de Ziua Națională, pentru care voluntarii au realizat special cocarde și brățări tricolore. Membrii YouthBank și alți voluntari ai fundației au înfruntat frigul de afară la standul amenajat pe durata întregii zile în Parcul Unirii și unde trecătorii au putut cumpăra, pe lângă cocarde și brățări “handmade”, calendare de buzunar dedicate Zilei Naționale și baloane tricolore.

Ziua de 1 Decembrie a continuat seara cu “Tricolor Party”, o petrecere organizată de voluntarii YouthBank într-un local din Alba Iulia și unde participanții, cărora li s-a cerut să vină cu un material tricolor la ei, au putut comanda cocktail-uri tricolore (nealcoolice), realizate special cu această ocazie.

Acțiunile de strângere de fonduri au continuat cu un party organizat într-un club din oraș și unde responsabili cu distracția au fost DJ Marius și MC Baloo. Intitulat „Toy Party” și desfășurat în preajma lui Moș Nicolae, evenimentul a fost dedicat și strângerii de jucării, astfel că participanții au avut posibilitatea de a aduce jucării care apoi vor fi donate, de sărbători, unor copii cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Pentru gestul lor frumos toți au primit, un cocktail YB gratuit și bineînțeles nealcoolic. Iar ca distracția să fie maximă, la tombola organizată în cadrul „Toy Party”, câțiva participanți au câștigat frumoase seturi de căști audio.

Cei 12 tineri entuziaști, ambițioși și dornici să inspire și să producă schimbare în comunitatea lor sunt David Bratiloveanu, Vasile Bulgaru, Denisa Costan, Adelin Curuia, Cosmin Hărăstășan, Andreea Idita-Șeican, Cătălin Ioaniciu, Oana Murar, Ligia Novăcean, Denisa Picoș, Amalia Slevaș și Amalia Stoia, coordonați de Elena Vîrdea, nimeni alta decât șefa promoției 2013 a Universității “1 Decembrie 1918” și membru fondator, în 2009, al YouthBank Alba.

Alba Iulia este unul din cele 14 oraşe din România în care acest program se derulează în acest an școlar, alături de Bucureşti, Baraolt, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iaşi, Ploiești, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara și Tîrgu-Mureș.

YouthBank este un program dedicat liceenilor, un program care încurajează implicarea tinerilor în viaţa comunităţii şi asumarea unor roluri active în sprijinirea semenilor. În ultimii doi ani, în cadrul Galelor Județene ale Voluntarilor, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat al anului în domeniul “Educație”, câștigând și secțiunea “cel mai bun coordonator de voluntari al anului”, obținând locurile 1 sau 2 la secțiunile „voluntarul anului în educație” și “voluntarul junior al anului”.

În ultimii patru ani, Fundația Comunitară Alba a format prin YouthBank liceeni în domenii oportune pentru dezvoltarea profesională viitoare: management de proiect, managementul resurselor financiare, comunicare, fundraising și vânzări, evaluare de proiecte, acordare de granturi și monitorizare. Rezultatele acestei munci se găsesc în fiecare din cele 37 de proiecte finanțate, care au primit granturi totalizând peste 64.000 lei, reprezentând inițiativele în comunitate a 160 de liceeni. Aceste proiecte au angrenat alți 4.000 de tineri, numărul beneficiarilor din județ fiind de peste 16.000.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Magistrații din Alba au donat bani pentru construirea unui loc de joacă la o casă de tip familial din Alba Iulia

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a organizat împreună cu Tribunalul Alba și Judecătoria Alba Iulia o campania umanitară denumită „De Paști dăruiește bucurie”.

În urma campaniei s-a inaugurat un loc de joacă pentru cei 22 de copii instituționalizați de la casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii” din Alba Iulia.

De asemenea, o parte din bani au fost donați pentru a susține campania „O casă pentru nouă copii”, pentru a sprijini o familie nevoiașă din municipiu.

Spațiul de joacă a fost amenajat cu un tobogan, panou de cățărare, balansoar, carusel, o trambulină mare și câteva articole sportive (masă de tenis, fileu de badminton, palete, mingi).

Citește și: FOTO VIDEO: O familie cu 9 copii din Alba Iulia are nevoie de un cămin. Strângere de fonduri pentru cumpărarea unei case la țară

Toate au fost realizate și montate de o firmă specializată, în condiții de maximă siguranță.

Colegii de activitate și pensionarii au contribuit cu donații.

O parte din suma strânsă a fost donată și pentru susținerea campaniei de întrajutorare și sprijinire a unei familii nevoiașe din municipiul Alba Iulia, intitulată „O casă pentru nouă copii”.

Campania a fost inițiată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Oliviu Gașpar din Alba Iulia.

Sursă foto: Facebook – Curtea de Apel Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu pe DN1 la ieșire din Aiud. Motorul unei mașini a luat foc

Publicat

Motorul unei mașini a luat foc, marți, 11 mai, în jurul orei 15.15, pe DN1 la ieșire din Aiud spre Cluj, în zona benzinăriei Rompetrol. 

Potrivit ISU Alba este vorba despre un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui autoturism, cu degajare mare de fum.

Autoturismul se afla în afara părții carosabile.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vestea bună a zilei: TOATĂ România este în scenariul VERDE. Am ieșit din al treilea val al pandemiei de COVID

Publicat

România iese din valul al treilea al epidemiei de coronavirus. Toată țara este în scenariul verde epidemiologic, după ce și Capitala și județul Cluj (ultimele două rămase în scenariul galben) au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie.

Au fost raportate 1.156 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise marți, 11 mai, de Grupul de Comunicare Strategică.

Au fost raportate și 101 de decese.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la ATI.

„S-a scăpat de presiunea din spitale, ceea ce înseamnă că sunt reale datele legate de rata de infectare. De exemplu, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara toate secțiile au locuri libere și începem să concepem deschiderea spitalului pentru celelalte specializări.

În primul rând, clinica de Pneumoftiziologie va reintra în rolul ei normal.

Clinica de boli infecțioase va rămâne cu o secție COVID-19 și celelalte secții vor fi deschise pentru pacienții non-COVID-19”, a declarat Virigil Musta pentru DC News.

Întrebat dacă este un semn că începem să scăpăm de COVID-19 și să revenim la normalitatea de dinainte de pandemie, dar și dacă el consideră că ne mai așteaptă un val de infectări, medicul ne-a oferit vești bune.

„Eu sper să nu mai urmeze vreun val, dar aici mi-e foarte greu să spun și cred că tot de noi depinde. Pentru că, deși suntem într-o situație bună, chiar mai bună decât mă așteptam, pentru că această scădere a avut loc rapid, totuși riscul există.

Războiul nu a fost câștigat! Trebuie în continuare să milităm pentru vaccinare, într-un număr cât mai mare și cât mai rapid, ca să nu apară cumva tulpini noi care să facă vaccinarea ineficientă.

Până când vom stabiliza situația pandemică ar trebui în anumite situații, respectate anumite reguli de constrângere și bineînțeles, purtarea măștii, distanțarea fizică și principalele elemente care împiedică răspândirea”, a completat medicul Virigil Musta.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi urși reperați pe raza județului Alba. Unde au fost descoperite urmele animalelor

Publicat

Prezența a doi urși pe raza județului Alba a fost semnalată, marți, de coordonatorul tehnic al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir.

Într-o postare pe Facebook, însoțită de mai multe fotografii acesta a precizat faptul că un exemplar de urs a fost semnalat în zona Crăciunel, iar un altul în proximitatea satului Ighiel.

Reamintim că în urma cu aproximativ o lună prezența unui alt exemplar de urs a fost semnalată în proximitatea municipiului Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: FOTO AVERTIZARE: Un URS de talie mare și-a făcut apariția lângă Alba Iulia. Atenționare pentru cei care merg în drumeții

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate