Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VOLVO: Toate mașinile brandului vor avea o viteza maximă de 180 km/h și Care Key, pentru setarea unei viteze inferioare

Publicat

Volvo, brandul care și-a făcut un renume din siguranța rutieră, introduce poate cea mai îndrăzneață măsură de siguranță de până acum: viteză maximă de 180 km/h pentru toate modele sale, indiferent de motorizare.

De-a lungul timpului, Volvo a introdus pe mașinile sale sisteme de siguranță care ulterior au devenit obligatorii (centura de siguranță în 3 puncte, zona de compresie care absoarbe șocul în cazul unui impact, protecția la impactul lateral), plus multe alte sisteme inovative la vremea lor.

Toate modele producătorului suedez produse începând cu luna Mai 2020 vor avea viteza maximă limitată la 180 de km/h. În plus, fiecare mașină Volvo este echipată cu funcția Care Key, care permite proprietarului să seteze o viteză maximă și mai mică de 180 km/h pentru situația în care un alt utilizator folosește mașina.

„Problema cu viteza este că, peste anumite praguri, tehnologiile și infrastructura inteligentă nu mai sunt suficiente pentru a evita rănile grave și mortale în cazul unui accident. De aceea, în ciuda limitelor de viteze, viteza reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale în trafic”, precizează comunicatul de presă.

Volvo admite că introducerea vitezei maxime de 180 km/h a generat numeroase controverse la nivel global și că poate avea ca efect pierderea unor clienți, dar această măsură este primul pas pentru îndeplinirea obiectivul autoimpus, acela de a nu mai exista victime în mașinile care poartă sigla Volvo.

Sursa: media.volvocars.com, g4media.ro

Foto:  siteul companiei Volvo

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax