Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vom plăti mai mult pentru produsele ambalate în sticle sau borcane. Proiect la Ministerul Mediului

Publicat

Un proiect pregătit de Ministerul Mediului prevede că pentru fiecare produs ambalat în sticle sau borcane va trebui să plătim cu 2 lei mai mult. Aceşti bani se pot recupera la returnarea recipientelor goale.

Ar fi o măsură menită să încurajeze sortarea deşeurilor. Acum, doar 7% din deşeuri sunt reciclate. După 2020, ar putea fi sancţiuni europene, dacă nu ne conformăm.

Noile reglementări propuse de autorităţi pentru a încuraja colectarea selectivă ar putea scumpi produsele de la raft. Practic, va fi treaba companiilor de salubritate să colecteze separat deşeurile din plastic, sticlă şi aluminiu. Dozele de aluminiu sunt decotaminate, curăţate şi apoi presate. În total, avem 4.500 de tone de aluminiu care ajung la export pentru reciclare în Franţa şi în Germania.

Proiectul publicat în dezbatere publică de Ministerul Mediului prevede şi o taxă suplimentară de doi lei pentru fiecare produs pe care îl cumpărăm ambalat într-un recipient de sticlă. Ne vom lua banii înapoi când vom returna recipientele goale.

Producătorii sunt obligaţi prin lege să recupereze până la 60% din ambalajele reciclabile.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax