Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Vor fi amenajate noi spații în ansamblul cultural Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina. Care este valoarea investiției

Publicat

Primăria Alba Iulia intenționează să continue modernizarea ansamblului cultural Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina. Sunt propuse lucrări de amenajare a spațiilor la corpul B al clădirii.

Corpul E, aflat pe aripa nord-estică a ansamblului, a fost deja restaurat și pus în valoare.

Obiectivul principal al proiectului este punerea în valoare a monumentului istoric Palatul Principilor – corp B. Este propusă amenajarea unor spații culturale multifunctionale în această aripă a palatului. Astfel va fi inclus într-un circuit cu activități culturale, socio-culturale și cultural-educative. Va face posibilă legătura cu corpul E.

Ansamblul cultural Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina. Cum va fi amenajat corpul B

Proiectul pentru corpul B va pune în evidență vestigiile din perioada Principatului, de până la mijlocul secolului al XVII-lea. Este perioada în care Alba Iulia a fost capitala Transilvaniei.

De asemenea, va ține seama și de etapele de construcție și de componentele artistice care trebuie să fie conservate in situ din celelalte epoci: romană, medievală, renascentistă, barocă. Acestea vor avea un rol major în creșterea atractivității turistice a obiectivului, se arată în documentația primăriei.

Corpul B are subsol parțial, parter, etaj și pod. Acesta închide înspre răsărit ansamblul palatului princiar. Se racordează pe nivelurile parter și etaj la corpurile vecine A (la sud) și E (la nord).

În starea actuală, corpul B nu este folosit. Clădirea păstrează în bună parte tencuielile de ciment din secolul al XX-lea.

Piatra este predominantă în zidăriile perimetrale de la subsol, iar cărămida se regăsește în special la fațade și la compartimentele de la etaj.

Amenajarea corpului B. Cât va fi investiția

Valoarea totală a investiției, conform devizului general este de 32.885.613,71 lei (cu TVA 19%). Lucrările de construcții-montaj sunt estimate la 17.972.016,66 lei.

Datele investiţiei:

  • suprafața desfășurată totală propusă – corp B:  1.297,49 mp
  • suprafața utilă totală propusă – corp B: 1.188,65 mp
  • suprafața utilă totală spații multifuncționale – corp B: 204,71 mp
  • suprafața utilă totală spații accesibile persoane cu dizabilități – corp B: 705,54 mp
  • sursa de finanțare propusă: Programul Regiunea Centru 2021-2027.
  • durata estimata de execuție: 24 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate