Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VOT final pentru LEGEA AMNISTIEI, miercuri, în Parlament. Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor a RESPINS proiectul

Publicat

deputati

Camera DeputatilorProiectul legii amnistiei şi graţierii va intra, marţi, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, urmând să fie supusă votului final al plenului acestui for legislativ în cursul zilei de miercuri, potrivit deciziei liderilor grupurilor parlamentare. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei.

Am decis împreună, în unanimitate, să respectăm lucrurile pe care le-am convenit cumva săptămâna trecută uşor diferenţiat, adică în cursul acestei după-amieze, la şedinţa de plen a Camerei, se va dezbate în primul rând proiectul legislativ privind amnistierea şi graţierea”, a precizat, marţi, liderului grupului PSD, Marian Neacşu

El a arătat că legea amnistiei se va dezbate marţi, urmând să fie supusă votului final miercuri, în baza procedurilor Camerei Deputaţilor.

Camera este for decizional în cazul proiectului legii amnistiei şi graţierii.

Totodată, Neacşu a spus că liderii grupurilor parlamentare au stabilit ca în cursul zilei de marţi să se dea vot pe fiecare dintre rapoartele de încuviinţare a solicitărilor procurorului general sau a ministrului Justiţiei vizându-i pe deputaţii Adam, Roşca şi Diniţă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii, a declarat Bogdan Ciucă, preşedintele comisiei.

Ciucă a precizat că raportul comisiei, care recomandă respingerea proiectului, va fi înaintat Biroului Permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii PSD şi ai celorlalte formaţiuni din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru „respingerea definitivă” a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.

Klaus Iohannis a cerut, luni, Parlamentului să se ţină de cuvânt, iar marţi să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi a graţierii şi să o pice.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax