Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE | VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: Aproape 300 de pacienţi de la Spitalul Judeţean din Alba Iulia votează cu urna mobilă

Publicat

spital alba

spital alba Prezența la urne, informații despre desfășurarea scrutinului, incidente electorale, EXIT-POLL pe Alba24.ro în timp real, numărătoarea paralelă de la sediul partidelor din Alba.

La secţiile Spitalului Judeţean Alba au solicitat urnă mobilă pentru a putea vota la alegerile prezidenţiale din turul doi aproape 300 de pacienţi internaţi. Pentru aceştia vor fi disponibile două urne de vot speciale ce vor fi transportate de la secţia nr. 16 de la Cinematograful “Dacia”, secţia nr. 7, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, respectiv secţia nr. 8 de la Colegiul HCC.

Managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă a declarat pentru Alba24 că până sâmbătă seara şi-au exprimat dorinţa de a vota cu urna mobilă un număr de 297 de pacienţi care se află internaţi la secţiile unităţii medicale.

UPDATE: Potrivit conducerii spitalului din Alba Iulia, faţă de situaţia de la primul tur de scrutin, votul cu urna mobilă la unitatea medicală se desfăşoară în condiţii mai bune, procesul derulându-se mai repede, având în vedere că declaraţiile pe propria răspundere au fost completate dinainte, iar acestea se semnează de către pacienţi în faţa comisiei. Activitatea a început la ora 8.00 şi deja, la amiază, votaseră toţi pacienţii internaţi la secţiile de Infecţioase şi Psihiatrie.

Din datele oferite de managerul Nicoleta Coşarcă, au fost înscrişi pentru vot cu urna mobilă 227 de pacienţi la secţiile de la sediul central al spitalului, 25 de la secţiile de Boli Infecţioase şi Dermatologie din centru, 13 de la Psihiatrie şi 21 de la Recuperare medicală.

Pe perioada alegerilor nu sunt eliberate bilete de învoire, deoarece conducerea spitalului nu îşi poate asuma răspunderea pentru viața bolnavilor pe perioada în care sunt în afara spitalului.

De la Cinematograful Dacia, unde este secţia nr. 16, urna mobilă va ajunge în saloanele de la spitalulul judeţean, iar la secţia nr. 7, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” va fi disponibilă pentru cei de la Secţia de Boli Infecţioase din centru.

Pentru Secţia de reabilitare – recuperare neuropsihiatrie, va fi transportată urna mobilă de la secţia nr.8, Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”.

Pot vota prin intermediul urnei speciale numai persoanele care au depus sâmbătă cereri scrise, însoțite de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile.

Deplasarea urnei speciale se face de o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare, însoțiți de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
Cererile de votare prin intermediul urnei speciale formulate de persoanele cu drept de vot internate în spitale au putut fi depuse la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află spitalul.

Pe 2 noiembrie, în primul tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din 2014 au solicitat urna mobilă 265 de pacienţi de la Spitalul Judeţean din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax