Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE | VOT pentru PREŞEDINTE, turul doi 2014 în ALBA: La Penitenciarul Aiud, s-au înscris pentru a vota la urna mobilă peste 680 deţinuţi

Publicat

Penitenciar Aiud

Penitenciar AiudPrezența la urne, informații despre desfășurarea scrutinului, incidente electorale, EXIT-POLL pe Alba24.ro în timp real, numărătoarea paralelă de la sediul partidelor din Alba.

Peste 680 de persoane private de liberate s-au înscris să voteze cu urna mobilă, pe 16 noiembrie, la Penitenciarul Aiud. Comparativ, în turul I de la prezidenţiale, pe 2 noiembrie, 679 de deţinuţi s-au înregistrat la conducerea unităţii pentru a-şi exercita dreptul de a vota.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului, până la ora 11.00, au votat 370 de persoane din cele 679 înscrise pentru a-şi exprima acest drept. Votul se desfăşoară la două urne mobile transportate de la sectiile de votare 52 şi 53 din Aiud.

Urna mobilă va fi depusă în cluburile pentru activităţi educative din cadrul închisorii. Cei care şi-au exprimat intenţia de a vota se mai pot răzgândi dacă mai vor să pună ştampila de vot pe buletin.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mătărângă, a declarat pentru Alba24 că s-au înscris pentru a vota 687 de deţinuţi dintre cele 749 de persoane private de libertate cu drept de vot din cadrul unităţii.

La Penitenciarul Aiud execută pedepse privative de libertate peste 1000 de persoane, aproximativ jumătate din acestea având dreptul de a vota, conform deciziilor instanţelor judecătoreşti.

Prin intermediul urnei speciale votează și persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă și persoanele față de care s-a dispus măsura arestului la domiciliu și cărora le-a fost respinsă cererea adresată instanței de a li se permite să voteze la secția de votare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax