Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Votează pentru Alba Iulia: Proiect de conștientizare a participanților la traficul rutier pentru protejarea mediului înconjurător

Publicat

Primăria municipiului Alba Iulia în parteneriat cu Fundația PAEM Alba intenționează să lanseze campania ”Prietenos cu mediul înconjurător la volan!”, un proiect de responsabilizare civică prin care se urmăreste conștientizarea și informarea participanților la traficul rutier, cu privire la importanta protejării mediului înconjurător. Proiectul a fost inclus în cadrul  programului „Împreună pentru fiecare”, finanţat de Grupul Rompetrol.

Proiectul are ca obiectiv achizitionarea si montarea pe raza municipiului Alba Iulia a unor coşuri de gunoi stradale, tronconice, cu un aspect arhitectural deosebit. 25% din nota finală a proiectului o reprezintă numărul de voturi de pe pagina web a programului. Proiectul vizează un plus de valoare adus municipiului Alba Iulia în ceea ce priveşte infrastructura de mediu, astfel că inițiatorii fac un apel pentru mobilizarea a unui număr cât mai mare de voturi, care să conducă la aprobarea proiectului.

Cei care doresc să susțină proiectul  pot să o facă aici.

Proiectul mai urmăreste să dezvolte spiritul de cetațenie activă și cultura participativă în rândul tinerilor albaiulieni pentru a se implica mai mult în procesul de dezvoltare a comunitătii locale prin faptul că la activitațle proiectului vor participa 20 tineri voluntari din cadrul Departamentului de Voluntariat al Fundației PAEM ALBA, dar și tineri angajati din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

În cadrul proiectului se doreşte montarea a 42 de coşuri de gunoi inovatoare pe teritoriul Municipiului Alba Iulia, coşuri de gunoi tronconice, cu un design arhitectural deosebit, care să răspundă nevoilor de colectare a deşeurilor aruncate pe carosabil de către conducătorii auto şi bicicliştii iresponsabili, fiind fixate într-o poziţie oblică, cu baza mare a trunchiului de con situată la partea superioară a coşului, astfel încât să permită conducătorilor auto şi bicicliştilor să arunce resturile de gunoi din autovehicul fără a fi nevoiţi să coboare în timpul staţionării la semafoare, intersecţii, staţii de taxiuri şi în alte locuri.

De asemenea, parte a acestui proiect este şi organizarea unei campanii de conştientizare a participanţilor la trafic, care să amintească conducătorilor auto și bicicliştilor că fiecare cetăţean al Municipiului Alba Iulia are datoria de a proteja bunurile comune şi de a menţine curăţenia pe domeniul public. Tot în cadrul proiectului se vor organiza campanii de informare în licee, la cursurile unor şcoli de şoferi din Alba Iulia, în cadrul centrului comercial Mall Alba Iulia, la asociaţii de proprietari, pieţe, marketuri de pe teritoriul Municipiului Alba Iulia şi se va organiza o campanie de igienizare la care vor fi invitaţi să participe şi locuitori ai oraşului.

Angajatii staţiilor Rompetrol şi partenerii acestora, de pe raza Municipiului Alba Iulia, vor participa şi ei la diseminarea informaţiei cu privire la proiect, oferind şoferilor care alimentează informaţii suplimentare și pungi special concepute pentru colectarea resturilor din mașină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax