Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Voucher de vacanţă de 1.450 de lei pentru bugetari, valabil un an. Precizări de la ministrul Turismului

Publicat

zile libere

zile libere relaxare vacanta Guvernul va oferi bugetarilor un singur voucher de vacanţă, valabil un an. Valoarea acestuia va fi de 1.450 lei, a anunţat joi ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre.

Acesta a explicat că, dacă legea prevedea şase vouchere de vacanţă, cu valoarea unui salariu minim pe economie, va fi modificată astfel încât să fie introdus un singur astfel de voucher, de la 1 iulie.

“Voucherele de vacanță nu mai sunt abrogate până la 31 decembrie 2017, cum erau inițial, ci până la 1 iulie. La ora actuală, în lege sunt trecute șase vouchere de vacanță, fiecare având valoarea unui salariu minim pe economie. Noi vom modifica această ordonanță care prevede șase vouchere și vom introduce un singur voucher, deoarece statul român doar atât poate suporta „, a declarat ministrul Turismului, citat de Agerpres.

După modificările în legislaţie, ministrul va stabili cu reprezentanții Ministerului de Finanțe procedura prin care va fi alocat acest voucher – online sau tipizat.

Potrivit OG 8/2014, de completare a HG 215/2009, valoarea voucherelor de vacanță emise pe suport hârtie, respectiv electronic, nu poate depăși într-un an calendaristic contravaloarea a șase salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată pentru fiecare salariat. Voucherul de vacanță are o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii atât pe suport hârtie, cât și pe suport electronic, cu precizarea însă că perioada de valabilitate a suportului electronic nu este limitată la un an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Miry

    duminică, 19.02.2017 at 17:32

    Sa se dea aceste vouchere de vacanta ca nu toti isi permit sa plece intr-un concediu !Si daca tor suntem stat din UE sa primeasca bugetarii macar al 13lea salariu ,nu mai vorbim si despre al 14 lea ca-n unele tari !

  2. Mioara

    duminică, 19.02.2017 at 18:12

    Bine ca se gândește guvernul la bugetari.Nici un alt guvern nu ne-a dat voucher de vacanta,nici nu știam ca este prevăzut in lege Si se tot minte ca guvernele precedente au lucrat transparent.Toți au acoperit adevărul,ca sa nu ne cunoastem drepturile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax