Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere de 15.000 de lei pentru cuplurile infertile care își doresc copii. Care sunt condițiile

Publicat

Vouchere de 15.000 de lei pentru cuplurile infertile care își doresc copii. Persoanele și cuplurile infertile care doresc să aibă copii vor putea beneficia de sprijin guvernamental de până la 15.000 de lei, pentru asigurarea procedurilor de fertilizare.

Guvernul a aprobat joi, 30 mai, proiectul de hotărâre privind „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” 2024 (FIV 2).

Potrivit proiectului, acordarea sprijinului financiar se va realiza în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a anunţat joi că persoanele şi cuplurile infertile care au fost declarate eligibile anul trecut pentru sprijinul guvernamental, dar nu au beneficiat de el, trebuie să reia procedura de depunere a documentelor.

Ministrul a menţionat că suma alocată anul acesta programului este identică cu cea de anul trecut, respectiv 150 de milioane de lei, ceea ce înseamnă 10.000 de proceduri.

„Fiecare procedură înseamnă 15.000 de lei – 5.000 de lei pentru tratamentul cu medicamentele necesare, diferenţa – 10.000 de lei – procedura în sine de fertilizare. Spre deosebire de anul trecut în acest an toate documentele se vor depune în format electronic pe platformă.

Tot ceea ce înseamnă criterii de eligibilitate vor fi afişate pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi aceste solicitări pot fi depuse de îndată ce această hotărâre de Guvern va apărea în Monitorul Oficial.

Toate acele persoane care au fost declarate eligibile anul trecut, dar care nu au mai ajuns să beneficieze de finanţare, vor trebui să reia procedura de depunere a documentelor, având în vedere că vorbim de un alt act legislativ”, a declarat Natalia Intotero, citată de Agerpres.ro.

Ea a afirmat că în cursul anului trecut au fost 10.000 de proceduri eligibile în acest program şi au fost depuse aproximativ 24.000 de solicitări eligibile.

Vouchere pentru cuplurile infertile care își doresc copii. Condiții

Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher medicamente, în valoare de 5.000 lei și un voucher proceduri medicale, în valoare de 10.000 lei și se acordă pe baza cererii și a declarației pe propria răspundere a beneficiarului.

Potrivit actului normativ, cel puțin unul dintre cei doi beneficiari ai programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.

Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale, dedicate acestui program.

De asemenea, Executivul a suplimentat joi bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe anul 2024 cu suma de 150.000 mii lei reprezentând credite de angajament și 5.000 mii lei reprezentând credite bugetare.

Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și reprezintă sprijin financiar pentru un număr de maxim 10.000 de beneficiari, în vederea asigurării medicamentelor și a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, pe teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax