Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere de până la 5 salarii minime brute pentru victimele infracțiunilor grave. Precizări făcute de ministrul Justiției

Publicat

Ministerul Justiţiei a publicat anunţul privind achiziţia de servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunilor grave. „Suntem mai aproape să asigurăm accesul victimelor infracțiunilor la ajutorul financiar pentru a face față cheltuielilor imediate și urgente”, a transmis vineri ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

„Ca femeie, nu doar ca ministră, sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depăşească victimele infracţiunilor. Pentru că multe dintre ele sunt femei şi copii. Statul român nu stă cu mâinile în sân! Voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave vor opri lanţul vicios”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Prin intermediul voucherelor se asigură cheltuielile pentru:
  • hrană
  • cazare
  • transport
  • medicamente şi materiale sanitare
  • materiale de igienă şi de uz personal

Limita accesată poate fi de până la cinci salarii de bază minime brute pe ţară.

„Pentru anul 2023, se estimează a fi emise 30 de vouchere. Este un instrument nou, parte a Mecanismului naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, care va funcţiona pentru prima dată în acest an.

Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate, din valorificarea bunurilor confiscate şi din executarea hotărârilor de confiscare prin echivalent în procedurile penale”, a mai explicat Alina Gorghiu.

Vezi AICI lista entităților publice și private implicate în procedura de distribuire a voucherelor către victimele infracțiunilor și modalitatea de a beneficia de aceste vouchere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax