Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vouchere de vacanță pentru angajații la privat: discuții între senatori și operatorii din turism. De când s-ar putea acorda

Publicat

turism ghid

Comisia pentru antreprenoriat şi turism din Senat a iniţiat consultări cu mediul de afaceri şi operatorii din turism pentru acordarea voucherelor de vacanţă în mediul privat.

Valoarea propusă este 1.450 de lei/angajat/an. Reprezentanții din industrie au spus că îşi doresc o asemenea mpsură, dar este important ca legea acordării voucherelor să aibă o formă finală care să sprijine atât antreprenorii, cât şi angajaţii.

De asemenea, au spus că viitorul act normativ trebuie să reglementeze foarte clar modul de acordare şi de deducere a acestor cheltuieli, astfel încât mediul de afaceri să fie stimulat să aplice prevederile acestuia.

”Există studii, unul fiind elaborat de trei profesori ai Academiei de Studii Economice, care ne arată că la 1 leu investit într-un voucher de vacanţă se întorc în bugetul de stat 1,2 lei şi că, prin efectul acestei legi, se vor crea între 150.000 şi 200.000 de locuri de muncă noi şi că, pentru 1 leu infuzat în piaţă, printr-un voucher, valoarea nominală în PIB este de 1,51 lei”, a declarat Eugen Ţapu Nazare, preşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, citat de G4Media.

Salariații ar urma să primească aceste vouchere din 2024, dacă proiectul legislativ va trece de Parlament.

Impactul bugetar va fi unul foarte mare: 6 miliarde de lei pe an. Și acum , angajații din sectorul privat pot primi vouchere, însă din bugetul firmelor, iar valoarea maximă a acestora poate ajunge la 13.800 de lei, echivalentul a şase salarii minime brute, pe ţară.

Reprezentanții industriei HoReCa spun însă că acești bani se vor întoarce în economie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax