Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere în valoare de 300 de lei pentru copiii care se legitimează la cluburile sportive. Ordonanță, adoptată de Guvern

Publicat

Copiii care se legitimează la cluburi sportive vor primi vouchere în valoare de 300 de lei. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care pot fi acordate 30.000 de astfel de vouchere pentru a îndemna copiii să practice sport de performanță.

„Astăzi Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi.

Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc. (…) Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, la Palatul Victoria.

El a adăugat că, din păcate, România ocupă „un loc neonorant” în ceea ce priveşte obezitatea infantilă şi era nevoie de un sprijin, de o motivaţie în plus pentru copii şi pentru părinţii lor să practice sport şi să obţină acest voucher care poate să le „asigure, poate, primul echipament”.

„Programul va începe odată cu publicarea acestei OUG în Monitorul Oficial, în termen de 10 zile Ministerul Tineretului şi Sportului va emite şi normele de aplicare, voucherul va fi unul nominal, va putea fi obţinut o singură dată, va fi netransmisibil.

O simplă solicitare pe care copilul odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficient pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene pentru tineret şi sport din judeţul de reşedinţă această solicitare, urmând ca noi, ministerul, să punem al dispoziţie aceste vouchere, care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire.

Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere, iar dacă programul va avea succes, avem disponibilitate în a-l continua şi anul viitor”, a menţionat Ionuț Stroe.

sursă: Agerpres

Foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax