Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vouchere pentru racordarea la curent a gospodăriilor neelectrificate. Sute de locuințe din Alba ar putea beneficia

iz

Publicat

Un număr de 26 de parlamentari USR au înregistrat în Senat un proiect privind acordarea gratuită de bonuri valorice în valoare de 7.000 de lei, denumite „vouchere de lumină”, pentru racordarea gospodăriilor fără curent la o sursă de energie electrică. În județul Alba, câteva sute de gospodării sunt neelectrificate, majoritatea în Munții Apuseni, în zone greu accesibile.

Propunerea legislativă se adresează exclusiv gospodăriilor care nu benefiază de energie electrică.

Voucherele de lumină pot fi utilizate pentru achiziţionarea următoarelor soluţii tehnice: panouri fotovoltaice şi accesorii (acumulatori, regulator solar, invertor); echipamente pentru producere energiei hidroelectrice; mori de vânt; conectarea la reţeaua electrică de distribuţie publică, precum pentru alte surse de energie regenerabilă disponibile.

Potrivit legii, bonurile valorice pentru racordarea la o sursă de energie electrică nu sunt incluse în veniturile de natură salarială, nu sunt impozabile şi nu se iau în calcul la stabilirea unor obligaţii legale de întreţinere şi nici la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistenţă socială sau alte prestaţii sociale.

Sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate