Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vouchere sociale 2022: Peste 150.000 de noi beneficiari adăugați. Când vor fi alimentate cardurile pentru a doua tranșă de bani

Publicat

Noi precizări de la autorități cu privire la vouchere sociale 2022. Persoanele care beneficiază de acest ajutor de la stat vor primi banii pe card în patru tranșe de câte 250 de lei. Cardurile odată alimentate pot fi folosite doar pentru o anumită perioadă iar sumele nu pot fi retrase de pe card.

Vouchere sociale 2022. Noi beneficiar adăugați

Saptămâna trecută, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat pregătirea tranșei a doua a voucherelor sociale, ce va cuprinde cu aproape 150.000 de noi beneficiari ce se vor adăuga celor 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pe data de 8 septembrie, cardurile sociale vor fi alimentate cu a doua din cele patru tranşe în valoare de câte 250 de lei.

Cei care beneficiază de această formă de ajutor de la stat trebuie să știe că sumele nu pot fi retrase de pe carduri și au și un termen de valabilitate, ele putând fi folosite în cel mult un an de la data alimentării.

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

La începutul lunii august, ministrul Marcel Boloș a transmis că se pregătește etapa a doua a distribuirii cardurilor sociale.

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Cine sunt noii benficiari de vouchere sociale

Această nouă etapă va cuprinde și persoanele ce nu s-au regăsit pe listele inițiale şi pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022. Se estimează că numărul noilor beneficiari ar fi undeva în jur de 150.000.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, împreună cu instituţiile partenere – emitenţii cardurilor şi Compania Naţională Poşta Română – a încheiat emiterea şi distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului „Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranşe a câte 250 de lei.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, a transmis MIPE, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax