Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere sociale pentru cumpărarea de lemne de foc la preț plafonat. Ministrul Tanczos Barna anunță noi modificări

Publicat

Guvernul vrea să introducă alte modificări în privința modului de plafonare a prețului la lemnele de foc, dar deocamdată nu se știe cum. Este luată în calcul distribuția de vouchere sociale. 

Problemele apărute după intrarea în vigoare ordonanței care plafonează la 400 de lei până în martie 2023 prețul lemnelor de foc vor fi corectate săptămâna viitoare, a declarat ministrul mediului, Tanczos Barna, citat de Rador.

El se așteaptă ca în Camera Deputaților să se identifice rapid o nouă formă pentru măsurile de protejare a consumatorilor care folosesc acest combustibil pentru încălzire.

Printre variantele luate în calcul se numără distribuirea de vouchere persoanelor vulnerabile, a mai spus Tanczos Barna.

De asemenea, Coaliția de guvernare ia în calcul posibilitatea alimentării cu bani pentru plata facturilor din energie a cardului social.

Este vorba despre cardul primit deja de românii cu venituri reduse pentru cumpărarea de alimente.

Partidele din Guvern analizează varianta acordării unui ajutor financiar pentru factura la energie, sprijin pe care să-l primească românii cei mai vulnerabili la scumpiri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax