Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere pentru vaccinați: A început distribuirea tichetelor pentru românii care s-au imunizat cu schemă completă după 31 august

foto: DCBusiness.ro

Publicat

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că voucherele pentru persoanele vaccinate au început să fie distribuite în teritoriu.

Au fost transmise în opt judeţe şi urmează ca și în Bucureşti să ajungă aproximativ 15.000 de vouchere.

Cine beneficiază de voucherele de vaccinare

Cine beneficiază de voucherele acordate în tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru vaccinarea împotriva COVID-19?

De vouchere beneficiază toți cei care s-au vaccinat cu schema completă – două doze – după momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței de Urgență ce stabilește beneficiarii, adică după data de 31 august, a clarificat astăzi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Cei care fac doza 3 primesc vouchere?

Conform regulii stabilite de autorități, beneficiază toate persoanele vaccinate cu schemă completă după 31 august.

Conform legii, românii care fac acum doza 3 de vaccin, așadar au făcut primele două doze în urmă cu cel puțin 6 luni, înainte de apariția Ordinului, NU pot beneficia de aceste vouchere

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus că au dreptul la vouchere doar persoanele vaccinate cu schemă completă.

„Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toți cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care Ordonanța de Urgență care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (n.r.-pe 31 august).

Toți cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât și cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere”, a explicat secretarul de stat.

Cum pot intra românii vaccinați în posesia voucherelor

„Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care aceste vouchere ajung la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul la care s-au vaccinat pentru a-și recolta voucherele”, a precizat Baciu.

Potrivit ordinului semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Care sunt principalele motivele pentru care românii refuză vaccinarea

Teama de reacţii adverse şi insuficienţa informaţiilor reprezintă principalele motive invocate de români pentru a amâna sau a refuza vaccinarea împotriva COVID-19, spune preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Care sunt principalele motivele pentru care românii refuză vaccinarea

„Principalele motive invocate încă sunt legate de ezitarea sau refuzul de vaccinare sunt teama de reacţii adverse, informaţii insuficiente – oamenii răspund la aceste chestionare că încă nu au suficiente informaţii ca să decidă dacă se vaccinează sau nu.

Alte persoane doresc să mai aştepte, deci încă nu sunt convinse de eficienţa, utilitatea şi de beneficiile vaccinului. Desigur, sunt persoane care în mod asumat nu doresc să se vaccineze. Practic, sunt împotriva ideii de vaccinare în general, a conceptului de vaccinare şi nu în particular faţă de COVID-19”, arată Valeriu Georghiţă.

Numărul persoanelor care se vaccineză este în creştere

„Probabil că vorbim despre acel segment populaţional care în perioada în care numărul de cazuri a scăzut foarte mult a amânat decizia de vaccinare.

De asemenea, sunt cei ezitanţi, care în momentul de faţă au o altă percepţie a riscului de îmbolnăvire, teama de boală cu tot ce asociază boala şi complicaţiile ei pe termen lung. Acestea sunt motivele pentru care în general oamenii aleg să se vaccineze.

Recomandarea noastră este foarte clară – în mod deosebit cei vulnerabili, cei la risc să meară să se vaccineze cât mai repede”, adaugă preşedintele CNCAV.

El arată că vaccinarea cu shemă completă reduce riscul de infectare cu aproximativ cinci ori la varianta Delta, iar riscul de deces este redus de peste 10 ori în cazul persoanelor vaccinate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Elena

    miercuri, 13.10.2021 at 12:31

    iarasi discriminare ca si cu multe altele

  2. pilu

    miercuri, 13.10.2021 at 20:23

    Ma nebunilor, voi nu sunteti in stare sa dati o lege valabila pentru toti romanii normali?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate