Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Voucherele sociale de 250 de lei vor fi distribuite din 13 iunie. Precizările ministrului Boloș

Publicat

Distribuția tichetelor sociale în valoare de 250 de lei începe din 13 iunie, a precizat luni ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”, de la 1 iunie.

”Procesul de emitere a acestor vouchere se întâmplă în momentul de față. Unitățile emitente acest lucru fac.

(…) urmează distribuția, care începe cu data de 13 iunie (…) și după aceea urmează încărcarea”, a spus Boloș.

Potrivit ministrului, ”sunt patru tranșe: tranșa unu este cu această complexitate pe care am menționat-o de nenumărate ori – etapa unu de emitere a acestor carduri – , etapa a doua de distribuire a lor, etapa a treia de încărcare a lor”.

Vezi și Când se virează a doua tranșă de bani pe voucherele sociale

Acesta a mai spus că sunt două milioane și jumătate, mai precis 2.581.000 de beneficiari, care așteaptă aceste vouchere și care au acest proces specific pentru tranșa întâi.

”Obligațiile pe care ni le-am asumat, la termenele pe care ni le-am asumat, se duc la bun sfârșit, așa cum a fost anunțat în programul de măsuri economico-sociale”, a mai spus ministrul.

Vezi Tot ce trebuie să știți despre voucherele sociale în valoare de 250 lei. Cum poți lua banii și cine emite cardurile în județul tău

Tichetele sunt pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului, pensionarilor cu pensii mai mici de 1.500 de lei, persoanelor cu handicap cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 le, familiilor cu cel puțin 2 copii în întreținere sau celor monoparentale, ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Ce spune directorul Poștei Române

„Poşta Română va distribui voucherele sociale de-ndată ce le va primi. Asta înseamnă că, până astăzi, nu am primit niciun card. Etapa în care ne-am asigurat că lista de beneficiari corespunde cu ce se întâmplă în realitate a fost depăşită. Am ajutat Ministerul Muncii şi alte instituţii ale statului să îşi actualizeze baza de date, astfel încât beneficiarii reali ai voucherelor să le şi primească.

Noi livrăm undeva între 600.000 şi 800.000 de bucăţi în fiecare zi, deci pentru noi nu este o provocare să livrăm 3 milioane de carduri, le livrăm fără probleme, numai să ajungă. Capacitatea Poştei Române este să ducă un produs la fiecare persoană din România în fiecare zi. Indiferent dacă este în mediul urban sau într-o zonă mai greu accesibilă lucrul acesta nu o să fie o problemă pentru noi.

Poşta Română livrează aceste vouchere la cost zero, nu vizăm profitabilitate, ci să ne asigurăm că nu ieşim în pierdere”, a spus directorul general al Companiei Naţionale „Poşta Română”, Valentin Ştefan, potrivit Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax