Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vreau să ajut! Campanie umanitară pentru Cristi Drăgan, un băiat de 15 ani din Alba, diagnosticat cu scolioză severă

Publicat

capture Cristi Drăgan este un băiat de 15 ani din județul Alba care suferă de scolioză într-un grad foarte avansat, o afecțiune care i-a afectat deja mersul și respirația. Singura șansă pe care o are băiatul este operația pe coloană, o intervenție grea și costisitoare, pe care o va face la un spital privat din țară.

Cristi suferă de scolioză din clasa a V-a, când a remarcat că nu mai putea să respire și coloana i se deforma. Părinții s-au prezentat cu acesta la medicul de familie, care a trimis mai apoi băiatul la Alba Iulia, unde a urmat o serie de tratamente și exerciții. Când a fost descoperit, deformarea coloanei sale avea 45 de grade.

Pentru că boala avansa, medicul a încercat să stopeze evoluția scoliozei cu un corset, pe care băiatul trebuia să îl poarte zi de zi. Acesta însă nu era foarte confortabil pentru băiat și nu a reușit să stopeze evoluția bolii. Coloana lui Cristi ajunsese deja în formă de ”S” și era din ce în ce mai greu să ducă o viață normală, motiv pentru care, în ultima fază a fost internat, singura soluție fiind operația pe coloană.

”Pe Cristi l-am văzut prima dată acum un an și ceva, avea o scolioză severă, peste 110 – 115 grade, cu o funcție respiratorie foarte proastă. Primul gest pe care l-am făcut a fost să îl punem în tracțiune, ca să-i îndreptăm lent și progresiv coloana, să-i degajăm toracele astfel încât diafragma să poată să lucreze”, a declarat medicul primar ortoped Alexandru Thiery.

Singura șansă a băiatului este operația pe coloană, o intervenție grea pe care o va face într-un spital privat din București. Costul operației este însă prea mare pentru familia lui Cristi.

Îl putem ajuta pe Cristi donând 2 euro prin SMS la numărul 8848, număr pus la dispoziție de Orange, Telecom România Mobile și Vodafone pentru Campania ”Vreau să ajut!” a Fundației Mereu Aproape.

Donații se pot face și în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD în lei (RO05.BRDE.450.SV.0729.533.4500) sau euro (RO31.BRDE.450.SV.2376.153.4500).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Help

    luni, 09.03.2015 at 20:36

    https://www.facebook.com/cristi.dragan.96?fref=ts aici il puteti gasi pe Cristi si puteti sa vorbiti cu el .

  2. rodica victoria

    marți, 10.03.2015 at 18:26

    la contul in euro cand se face transfer trebuie puse punctele?
    as vrea sa fac un transfer si un stiu exact

    • ali

      miercuri, 11.03.2015 at 02:42

      Nu trebuie punctele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax