Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Vreau să termin școala și eu!”: Un proiect prin care peste 50 de copii din familii defavorizate au fost ajutați să nu abandoneze școala


Publicat

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba a avut loc joi o conferință de presă, în care au fost prezentate rezultatele proiectului „Vreau să termin școala și eu!”. Obiectivul principal al campaniei a fost prevenirea abandonului școlar și menținerea în școală a copiilor aflați într-o situație de risc social. Acest proiect a fost inițiat de Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie și s-a desfășurat în mai multe județe din România, printre care și Alba. Aici, timp de aproape doi ani, 55 de copii au fost ajutați zilnic, prin meditații, activități recreative și consiliere, să-și îmbunătățească rezultatele școlare.

Proiectul a fost prezentat de Iulia Todea, asistent proiect FRCCF, Sorana Pogăcean, coordonatoarea centrului comunitar din Alba Iulia și Radu Lăcătuș, managerul proiectului, iar la conferință au participat și doi dintre copiii care au beneficiat de serviciile centrului.

În Alba Iulia, centrul comunitar se găsește pe strada Iederei, nr. 4A (în zona Schit). Acesta funcționează din noiembrie 2010, cu o echipă de opt specialiști, cadre didactice, asistenți sociali, psihologi, psihopedagogi, care i-au ajutat pe copiii înscriși în program cu meditații la matematică și limba română, sprijin la teme, activități recreative, suport în depășirea unor probleme de învățare sau emoționale și oferirea unei mese calde pe zi. Programul centrului se desfășoară zilnic, între orele 12.00 și 17.00.

Copiii beneficiari ai centrului au fost recrutați de la opt unităţi de învăţământ din Alba Iulia: Școala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiș”, Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, Școala cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Liceul Sportiv, Liceul de Muzică și Arte Plastice, și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”. Recrutarea s-a făcut în funcție de rezultatele școlare slabe și venitul scăzut al familiei. Din totalul celor 55 de copii înscriși în centru, 43 au obținut rezultate școlare mai bune în anul școlar 2011-2012.

La conferință au fost prezenți și frații Daniel și Oana Horvath, elevi în clasa a VIII-a, respectiv a IV-a, la Colegiul Tehnic „Apulum”. Daniel a împărtăşit celor prezenți faptul că, în urma lecțiilor și activităților din Centru, notele sale au crescut de la 7 la 9 la Limba Română și de la 6 la 8 la Matematică. De asemenea, Oana ne-a spus că i-au plăcut activitățile desfășurate în Centru, cu toate că încă nu s-a hotărât ce profesie ar vrea să urmeze în viitor.

Proiectul „Vreau să termin școala și eu!” se încheie pe 30 septembrie 2012, iar Centrul comunitar nu va mai funcționa în scopul pe care l-a avut în acești doi ani. Sorana Pogăcean, coordonatoarea centrului din Alba Iulia, a declarat că va încerca să găsească o soluție pe plan local, probabil cu sprijinul autorităților locale, pentru ca programul să continue și elevii să poată beneficia în continuare de sprijin în activitățile școlare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba, după ce candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

La sediul organizației s-au adunat liderii Alianței, unde au realizat o numărătoare paralelă a voturilor din fiecare secție.

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Publicat

Gabriel Pleșa (USR PLUS) va fi VIITORUL PRIMAR din Alba Iulia. PNL a pierdut într-unul dintre cele mai importante fiefuri din România, unde echipa lui Mircea Hava era neînvinsă din 1996. 

Rezultatele provin din numărătoarea paralelă a Alianței USR PLUS. Între cei doi, sunt peste 600 de voturi diferență.

Și numărătoarea paralelă a PNL dă rezultate asemănătoare. De altfel, la sediul liberalilor este tristețe mare, iar aceștia au încetat să mai comunice rezultatele, așa cum o făceau de fiecare dată.

Citește și: VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Candidatura lui Voicu Paul a fost susținută cu putere în partid de către Mircea Hava, în ciuda unor voci din interior care ar fi preferat un alt candidat.

Pleșa a fost și el liberal până în urmă cu câteva luni, când a decis să candideze pe listele USR PLUS. Acesta nu a mai așteptat rezultatul unui sondaj intern al PNL, pentru stabilirea candidatului.

Citește și: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba Iulia. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară. Restul voturilor obținute în fiecare secție de către candidați nu au fost deocamdată contabilizate.

UPDATE ora 00:39: Alte două secții au fost câștigate de Gabriel Pleșa. Secția 19: Pleșa – 131 Voicu Paul – 122.

De asemenea, candidatul USR PLUS a câștigat secția de la Florida, una dintre cele mai mari din Alba Iulia: a obținut acolo 382 de voturi, față de 257, câte a luat liberalul. Informațiile provin din numărătoarea paralelă a USR PLUS. Diferența dintre cei doi este de 635 de voturi. Mai sunt de numărat două secții.

UPDATE ora 00:28: La Secția Nr. 16, Gabriel Pleșa a obținut 170 de voturi, iar Voicu Paul – 166.

UPDATE: 00:22: Mai sunt de numărat 7 secții de vot, iar diferența dintre cei doi candidați este de 495 de voturi.

UPDATE 00:20: Voicu Paul a câștigat una dintre secții. Acesta a câștigat 169 de voturi, iar Gabriel Pleșa 161.

UPDATE ora 00:18: O altă secție a fost câștigată de Gabriel Pleșa cu 137 față de 113 (Voicu Paul).

UPDATE ora 00:15: Mai sunt 10 secții de numărat. Secția Nr. 4 din Alba Iulia a fost câștigată de candidatul USR PLUS. Diferența este acum de 547 de voturi.

UPDATE ora 23:51: La secția de votare nr. 18, Gabriel Pleșa a câștitat 119, iar Voicu Paul 97.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Publicat

Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat la Teiuș, după numărătoarea paralelă a voturilor. 

La cea mai mare secție de vot din localitate, aflată la Casa de Cultură, acesta a obținut de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate