Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Vreau să termin școala și eu!”: Un proiect prin care peste 50 de copii din familii defavorizate au fost ajutați să nu abandoneze școala

Publicat

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba a avut loc joi o conferință de presă, în care au fost prezentate rezultatele proiectului „Vreau să termin școala și eu!”. Obiectivul principal al campaniei a fost prevenirea abandonului școlar și menținerea în școală a copiilor aflați într-o situație de risc social. Acest proiect a fost inițiat de Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie și s-a desfășurat în mai multe județe din România, printre care și Alba. Aici, timp de aproape doi ani, 55 de copii au fost ajutați zilnic, prin meditații, activități recreative și consiliere, să-și îmbunătățească rezultatele școlare.

Proiectul a fost prezentat de Iulia Todea, asistent proiect FRCCF, Sorana Pogăcean, coordonatoarea centrului comunitar din Alba Iulia și Radu Lăcătuș, managerul proiectului, iar la conferință au participat și doi dintre copiii care au beneficiat de serviciile centrului.

În Alba Iulia, centrul comunitar se găsește pe strada Iederei, nr. 4A (în zona Schit). Acesta funcționează din noiembrie 2010, cu o echipă de opt specialiști, cadre didactice, asistenți sociali, psihologi, psihopedagogi, care i-au ajutat pe copiii înscriși în program cu meditații la matematică și limba română, sprijin la teme, activități recreative, suport în depășirea unor probleme de învățare sau emoționale și oferirea unei mese calde pe zi. Programul centrului se desfășoară zilnic, între orele 12.00 și 17.00.

Copiii beneficiari ai centrului au fost recrutați de la opt unităţi de învăţământ din Alba Iulia: Școala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiș”, Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, Școala cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Liceul Sportiv, Liceul de Muzică și Arte Plastice, și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”. Recrutarea s-a făcut în funcție de rezultatele școlare slabe și venitul scăzut al familiei. Din totalul celor 55 de copii înscriși în centru, 43 au obținut rezultate școlare mai bune în anul școlar 2011-2012.

La conferință au fost prezenți și frații Daniel și Oana Horvath, elevi în clasa a VIII-a, respectiv a IV-a, la Colegiul Tehnic „Apulum”. Daniel a împărtăşit celor prezenți faptul că, în urma lecțiilor și activităților din Centru, notele sale au crescut de la 7 la 9 la Limba Română și de la 6 la 8 la Matematică. De asemenea, Oana ne-a spus că i-au plăcut activitățile desfășurate în Centru, cu toate că încă nu s-a hotărât ce profesie ar vrea să urmeze în viitor.

Proiectul „Vreau să termin școala și eu!” se încheie pe 30 septembrie 2012, iar Centrul comunitar nu va mai funcționa în scopul pe care l-a avut în acești doi ani. Sorana Pogăcean, coordonatoarea centrului din Alba Iulia, a declarat că va încerca să găsească o soluție pe plan local, probabil cu sprijinul autorităților locale, pentru ca programul să continue și elevii să poată beneficia în continuare de sprijin în activitățile școlare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax