Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vreme ca de primăvară, la începutul iernii. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, până în 22 decembrie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 9-22 decembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi mai caldă decât de obicei, fiind estimate temperaturi maxime de până la 10 grade Celsius. Sunt prognozate precipitații în perioada 13-14 decembrie, iar la munte ninsori, din 11 decembrie.

În Transilvania, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte a regiunii, peste cele climatologic specifice perioadei din an. Se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 3-7 grade, iar în perioada 16-20 decembrie sunt estimate valori chiar și mai ridicate, de 6-10 grade.

Minimele termice se vor situa între -3 și 0 grade, mediat regional, iar valori mai mici – atât ziua cât și noaptea – vor fi în zonele depresionare. 

Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe ansamblul celor două săptămâni, doar în perioada 13-14 decembrie probabilitatea pentru precipitații locale, slabe fiind mai ridicată.

La munte, în cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în perioada 16 -20 decembrie, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar minimele între -7 și -1 grad, în medie. 

Se vor semnala precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în perioada 11-14 decembrie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax