Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREME capricioasă în următoarele două săptămâni, în Transilvania și la munte. Variații mari de temperatură, ploi și ninsori

Publicat

florin in zapada

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, după câteva zile cu vreme caldă, temperaturile scad la o medie de 6-7 grade Celsius. Va ploua aproape în fiecare zi, în această săptămână, iar în perioada 9-10 martie sunt posibile și ninsori în zonele mai joase.

În Transilvania, în primele două zile din intervalul celor două săptămâni, vremea se va încălzi devenind deosebit de caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 16-17 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 6-7 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 8 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 9 și 12 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat, concretizat în această regiune prin valori medii apropiate de pragul de îngheț, mai mari spre 3-4 grade până pe 4 martie.

Precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala aproape zilnic și local vor fi moderate cantitativ în intervalul 4-7 martie. 

La munte, în primele trei zile din intervalul celor două săptămâni, vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne ce vor atinge, în medie, 6- 9 grade, apoi se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va ajunge la 0 grade spre finalul primei săptămâni. Începând din 9 martie, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât media maximelor se va situa între 1 și 4 grade. Regimul termic nocturn se va menține ridicat pentru această regiune, concretizat prin valori medii de -2, respectiv -5 grade, mai mari spre 3-4 grade până pe 4 martie.

Temporar vor fi precipitații mixte aproape zilnic, iar probabilitatea ca acestea să devină în general moderate cantitativ va fi mai mare în intrervalul 3-6 martie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax