Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vreme deosebit de rece în Transilvania, până luni. În Alba, de săptămâna viitoare, temperaturi de până la 19 de grade şi cer senin

Publicat

Meteorologii anunţă că temperaturile vor fi deosebit de scăzute în Transilvania, în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte. De luni, vremea se încălzeşte, până la 20 de grade şi se menţine la aceste valori pentru cel puţin 10 zile. În Alba, săptămâna viitoare vor maxim 18-19 grade Celsius.

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării cu valori termice care se vor situa cu 10 -15 grade sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie. Temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei. La munte va mai ninge slab în prima parte a intervalului, iar trecător, în zona subcarpatică precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se arată în informarea meteo.

Până miercuri la ora 2.00, trecător în Subcarpaţii Transilvaniei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai precizează meteorologii.

Până în 6 octombrie, în Transilvania, media regională a maximelor va fi de 8 grade, iar nopţile cele mai reci vor fi în a doua parte a acestei săptămâni, când se vor înregistra minime predominant negative, în jurul mediei de -2 grade. Estimarea pentru a doua săptămână a intervalului indică o creştere a temperaturilor, până în apropierea mediilor climatologice, maxime la nivelul regiunii de 14 grade şi minime de 3-4 grade.

În primele două zile ale intervalului, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi însemnate, apoi acestea se vor restrânge şi vor înceta. Condiţii pentru ploi slabe vor fi şi în zilele de 8 şi 9 octombrie.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, până în jurul datei de 4 octombrie, când vor fi  0-2 grade pe timpul zilei şi – 5 grade pe timpul nopţii. După această dată va începe un proces de încălzire uşoară şi treptată, până la medii maxime de 10 grade şi minime, de asemenea medii, uşor pozitive, de 1-2 grade.

În 2 şi 3 octombrie, precipitaţiile vor fi slabe şi se vor restrânge, dar vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Condiţii de precipitaţii slabe sub formă de ploaie vor fi şi după data de 7 octombrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax