Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vreme extrem de rece înainte de finalul anului, dar o iarnă mai caldă decât de obicei. Prognoză a meteorologilor europeni

Publicat

Europa se va confruntă cu o  vreme extrem de rece înainte de sfârșitul anului, dar iarna va fi per total mai caldă decât media pentru această perioadă, spune o prognoză pe termen lung, realizată de meteorologi.

Temperaturile din această iarnă vor fi cruciale pentru proprietarii de case îngrijorați de costul record al încălzirii caselor și pentru factorii de decizie europeni care doresc să evite raționalizarea energiei din cauza reducerilor de aprovizionare cu gaze rusești, scrie RFI, într-o analiză dedicată vremii din această iarnă.

Citește și  VREMEA în Alba până duminică: mai frig și o zi cu ploaie sau ninsoare. Prognoza meteo de weekend, 25-27 noiembrie

„Vedem că iarna este mai caldă decât de obicei. Cu toate acestea există o șansă mare de temperaturi scăzute, fără vânturi, înainte de sfârșitul anului”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice, care produce prognoze sezoniere pentru Centrul European pentru Prognoze Meteo pe Interval Mediu (ECMWF).

Anumiți factori meteorologici vor aduce vreme stabilă, adesea fără vânt, însoțită de temperaturi înghețate.

„Acest lucru părea mai probabil în noiembrie, dar acum pare să avem o probabilitate pronunțată a unui acces violent de frig în decembrie”, a spus Buontempo.

„La Nina” aduce căldură

Centrul European pentru Prognoze Meteo pe Interval Mediu produce prognoze bazate pe date de la o serie de servicii meteorologice naționale din Europa.

De menționat că prognozele sale iau în considerare indicatori precum temperaturile oceanelor și atmosferice și vitezele vântului în stratosferă, dar nu au acuratețea prognozelor pe durată mai scurtă.

Modelele oferă „cele mai bune informații posibile, pentru a da un indiciu, pentru a ne ghida deciziile”, a spus Buontempo.

Iarna europeană este de așteptat să fie mai caldă decât de obicei din cauza fenomenului meteorologic „La Niña”, care este legat de răcirea temperaturilor de suprafață din Oceanul Pacific ecuatorial central și de est.

„Știm că într-un an dominat de „La Nina”, ultima parte a iernii europene tinde să favorizeze vânturile de vest, atât de calde și umede”, a spus Buontempo.

Agenția își va actualiza prognoza sezonului de iarnă luna viitoare când va avea mai multă siguranță în previziunile sale.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax