Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vreme neobișnuită pentru prima lună de toamnă. Prognoza meteo pe patru săptămâni, în intervalul 4 septembrie – 2 octombrie 2023

Publicat

Septembrie 2023 se anunță o lună cu o vreme neobișnuită pentru această perioadă. Chiar dacă în ultimele s-a mai răcorit, primele zile de toamnă vor aduce din nou temperaturi caniculare, care în mijlocul zilei vor trece de 30 de grade Celsius. Meteorologii anunță că sunt prognozate și multe ploi, caracteristice pentru luna septembrie.

Directorul Administrație Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat la Antena 3 că toamna va debuta cu o vreme frumoasă din punct de vedere termic, chiar călduroasă, cu temperaturi care vor trece de 30 de grade Celsius. În weekend vom avea temperaturi de vară, aproape caniculare, cu maxime de 33…34 de grade, în special în sudul țării.

Săptămâna următoare va debuta însă cu o vreme în răcire, în special în jumătate de sud-est, acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 de grade Celsius, în timp ce în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

Potrivit meteorologului, după data de 4 septembrie prima săptămână a lunii septembrie va aduce temperaturi mai scăzute, urmând ca toamna să debuteze cu cel mult 25 de grade în cea mai mare parte a țării

Citește și VREMEA în ALBA până duminică: temperaturi de până la 29 de grade. Prognoza meteo de weekend, 1-3 septembrie

În județul Alba, vremea va fi frumoasă în weekend, cu temperaturi în creștere. Valorile maxime vor fi de 27-29 de grade, în zonele joase. La munte sunt așteptate cîteva ploi.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 4 septembrie – 2 octombrie 2023.

 Prognoza meteo pe patru sătpămâni. Săptămâna 04 – 11 septembrie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării, dar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice.

 Prognoza meteo pe patru sătpămâni. Săptămâna 11 – 18 septembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice.

 Prognoza meteo pe patru sătpămâni. Săptămâna 18 – 25 septembrie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

 Prognoza meteo pe patru sătpămâni. Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax