Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vreme rea în weekend în Alba, și în mare parte a țării. Două avertizări emise de meteorologi: furtuni, visol și ninsori la munte

Publicat

Vine vremea rea în județul Alba, dar și în mare parte a țării. Meteorologii au emis sâmbătă, 11 noiembrie, două avertizări meteo valabile pentru ambele zile ale acestui weekend. 

Este vorba despre furtuni, ninsori la munte și viscol la altitudini de peste 1700 de metri. Mai exact este vorba despre două avertizări de tipul Cod Galben de vreme rea.

Cod Galben de sâmbătă până duminică dimineață

Prima avertizare este valabilă de sâmbătă, ora 17.00 și va fi în vigoare până duminică la ora 08.00.

Mai exact, fenomenele vizat sunt: intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1400 metri, temporar viscol la peste 1700 metri.

Vântul va avea intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55…65 kilometri la oră și izolat peste 70 kilometri la oră.

În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la peste 1400 m vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali.

La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

De asemenea, unele intensificări ale vântului cu viteze de 45…55 km/h vor fi și în restul teritoriului.  În dimineața zilei de duminică în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș, trecător vor fi precipitații mixte.

Ziua de duminică marcată de un Cod Galben de vreme rea

De asemenea, ziua de duminică vine cu vreme rea. Avertizarea de tipul Cod Galben de vreme rea va rămâne în vigoarede la  ora 08 până la ora 18.00.

Fenomene vizate sunt: intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali, temporar viscol la peste 1700 metri.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55…65 kilometri la oră și izolat peste 70 kilometri la oră.

În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10…15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă.

La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax