Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA de 1 MAI: Prognoza meteo pe două săptămâni în Transilvania şi la munte. Când o să fie timp senin pentru grătare

Publicat

Meteorologii anunţă prognoza de vreme până în 4 mai. Dacă ne aşteaptă o mini-vacanţă în care majoritatea dintre noi ne vom îndrepta spre locaţii în aer liber, pentru tradiţionalele grătare de 1 Mai, condiţiile meteo ne-ar putea încurca planurile. Vă prezentăm în continuare ce temperaturi sunt aşteptate la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii viitoare.

În Transilvania, primele zile ale intervalului (21 aprilie – 4 mai) vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în creştere de la 20 la 22 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilaţii termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 17 la 19 grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice.

Minimele termice nocturne vor fi în creştere treptată în prima săptămână, până la o medie regională de 8-9 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în
general în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 6-7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în aproape toate zile intervalului de referinţă, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai importante. În Alba Iulia, este anunţată vreme frumoasă, cu soare, de 1 Mai, însă în zilele următoare sunt posibile averse de ploaie.

La munte, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12-14 grade şi minime ce vor urca de o valoare medie de 2-3 grade până spre 5-6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 si 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie.

Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, fiind de asteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 şi 28 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax