Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA de Crăciun, Revelion și Bobotează 2022. Cât țin temperaturile de primăvară. Prognoza pe 4 săptămâni, până în 24 ianuarie

Publicat

Până la jumătatea lunii ianuarie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru acest sezon. Apoi, temperaturile se vor apropia de cele obișnuite.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, respectiv perioada 27 decembrie – 24 ianuarie.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

VREMEA de CRĂCIUN 2021

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit, în cele două zile de Crăciun, în majoritatea regiunilor. Vor fi temperaturi maxime ce vor ajunge chiar şi la 14 grade Celsius, iar precipitaţiile sub formă de ninsoare se vor înregistra doar la altitudini înalte. Sunt estimările prezentate, la solicitarea Agerpres, de către Mihaela Raicu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţional de Meteorologie (ANM).

Vezi și VIDEO: Furia apelor face ravagii în Apuseni. Drumul către Poiana Sohodol, rupt de puhoaie

„În ţară, vremea de Crăciun va continua să se încălzească în cea mai mare parte, astfel că în aproape toate zonele se vor înregistra valori termice cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie. Maximele se vor încadra între 2 grade, în nordul Moldovei, şi 14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade.

Cerul va avea înnorări în vest, în centru şi în nord, unde vor fi precipitaţii local moderate cantitativ. Vor fi mai ales ploi, iar în nordul Moldovei ninsori şi lapoviţă.

În zonele montane, în special în Carpaţii Orientali, la peste 1.600 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă, iar la altitudini mai mici vor predomina ploile. Pe suprafeţe restrânse vor fi depuneri de polei. În sud şi în sud-est cerul va fi variabil, local cu nori joşi în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în zona montană înaltă şi trecător în centru şi în sud-est”, a spus Raicu.

Potrivit sursei citate, în a doua zi de Crăciun cerul va fi, în general, noros, însă valorile termice vor ajunge până la 12 grade, mai scăzute în zona Moldovei, între 0 şi 3 grade.

„Pentru ziua de 26 decembrie vremea va fi în general închisă, dar se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, în majoritatea regiunilor. Excepţie va face Moldova unde vor fi valori termice apropiate de cele normale. Cerul va avea înnorări local persistente în regiunile intra-carpatice unde va ploua, iar în nordul şi centrul Moldovei şi în zona montană înaltă vor fi ninsori şi lapoviţă, ziua, apoi ploi, ceea ce va determina favorizarea depunerilor de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu uşoare intensificări pe crestele montane. Maximele se vor încadra între 5 şi 12 grade, mai scăzute în Moldova unde se vor înregistra între 0 şi 3 grade. Minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade”, a menţionat specialista ANM.

În ceea ce priveşte regimul termic prognozat pentru Bucureşti, datele nu diferă cu mult faţă de cele la nivel naţional. Astfel, pe 25 decembrie, temperaturile se vor situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie, cu o maximă de 11 – 12 grade, respectiv o minimă de 2 – 3 grade. De asemenea, cerul va fi variabil, iar la sfârşitul nopţii se va forma ceaţă, în timp ce vântul va sufla slab şi moderat.

Totodată, prognoza de specialitate relevă faptul că, pe data de 26 decembrie, în Capitală, vremea va fi, în general, închisă, dar valorile termice se vor menţine peste cele normale în această perioadă din an.

La începutul zilei, dar mai ales noaptea, va fi ceaţă, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade, iar cea minimă între un grad şi două grade Celsius, a precizat reprezentanta ANM.

Prognoza meteo 4 săptămâni – Revelion și Bobotează 2022

Prognoza meteo: săptămâna 27 decembrie – 2 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de sud-vest a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Temperaturi: maxime de 5-10 grade Celsius; mai frig în nord și sud; și mai frig în nord-est (maxime între -1 grad și 3 grade).

Noaptea de Revelion: minime de 0-5 grade în centru și vest; sub zero grade în sud, nord și nord-est

Precipitații: ploi în jurul datelor de 27 decembrie, 29-31 decembrie, în centru, vest și sud. Ninsori în aceeași perioadă în nord și nord-est.

Prognoza meteo: săptămâna 3-9 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturi: maxime de 2-8 grade Celsius; mai cald în vest și sud

Precipitații: ploi și ninsori aproape toată săptămâna, cu excepția unor zone din sud și nord-est.

Prognoza meteo: săptămâna 10-16 ianuarie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Temperaturi: maxime de 3-8 grade Celsius; mai cald în centru, vest și sud

Precipitații: ploi/ninsori în jurul datei de 16 ianuarie în centru, vest și sud; ploi/ninsori în nord (12-14 ianuarie); ninsori în nord-est (16 ianuarie)

Prognoza meteo: săptămâna 17-24 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi: maxime între -3 și 7 grade Celsius; mai frig în centru, nord, nord-est.

Precipitații: ploi/ninsori în jurul datelor de 17 ianuarie și 22 ianuarie în vest și sud

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax