Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion: temperaturi oscilante, este posibil să ningă. Prognoza meteo până în 9 ianuarie 2023

Publicat

ANM a publicat prognoza meteo până în 9 ianuarie 2023. Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele patru săptămâni, în România, vor alterna perioadele cu temperaturi scăzute și cu unele peste mediile normale în timpul iernii.

De asemenea, este posibil să apară precipitații în mai multe zone ale țării. În următoarele două săptămâni, cu oscilații termice semnificative – temperaturi negative, dar și neobișnuit de calde pentru această perioadă.

Vezi și VREMEA în ALBA, 19 – 25 decembrie: variații de temperatură, mai cald de Crăciun. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Temperaturile din Ajunul Crăciunului vor ajunge până la șapte grade Celsius, iar minima va ajunge la un grad. În ziua de Crăciun valorile din termometre vor fi neobișnuite pentru această perioadă.

Maxima zilei va ajunge la valoarea de șase grade Celsius și minima la minus două grade grade. În ambele zile, cerul va înnorat.

Cea de-a doua zi de Crăciun vine cu vești proaste. Valorile termice se vor situa între un grad și șase grade Celsius.

De asemenea, meteorologii au anunțat că vor fi condiții de ploi și lapoviță.

În noaptea dintre ani, cerul va fi parțial înnorat. Temperatura maximă va fi de șapte grade Celsius, iar cea minimă, de 0 grade. Așadar, se pare că nici anul acesta nu va ninge de Crăciun sau de Revelion, iar valorile termice sunt neașteptat de mari pentru perioada sărbătorilor.

Vremea în săptămâna 12-19 decembrie

În săptămâna 12-19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și local în cele sudice, estice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea se va încălzi, iar joi maximele vor ajunge la 12 grade și noaptea rar vor fi sub -3 C .

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele sudice și centrale, dar și deficitar, local, în nord-estul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 19 – 26 decembrie

În săptămâna 19-26 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 26 decembrie – 02 ianuarie

În săptămâna 26 decembrie- 02 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 02- 09 ianuarie

În săptămâna 02-09 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax