Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de Crăciun și Revelion: Când și unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2024

Publicat

zapada iarna munte meteo vremea

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Când și unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2024. ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, până ân 1 ianuarie 2024.

Meteorologii de la ANM estimează că în prima jumătate a lunii decembrie va fi frig, cu temperaturi mai coborâte decât cele normale. Sunt anunțate și precipitații abundente, în aceeași perioadă.

Citește și Cum va fi vremea în luna decembrie 2023. Unde va ninge de Crăciun și cât de mult scad temperaturile

Mai apoi, cu cât ne apropiem de ultima parte din anul 2023, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Șansele unui Crăciun alb în zona României sunt crescute, mai ales în zonele montane și prin nordul țării. În restul regiunilor, probabilitatea este mult mai mică. Ultimele zile din an, în perioada Revelionului vremea pare să aducă temperaturi mai ridicate decât ce ar trebui să avem în acea perioadă.

Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2024. Săptămâna 04 – 11 decembrie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2024. Săptămâna 11 – 18 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2024. Săptămâna 18 – 25 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Prognoza meteo până în 1 ianuarie 2024. Săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax