Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA de Crăciun şi Revelion. Frig şi precipitaţii abundente. Condiţii meteo de Sărbători

Publicat

zapada munte avertizare meteo de vreme rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în acest interval. De asemenea, precipitaţiile vor fi excedentare, în cea mai mare parte a ţării.

La Alba Iulia, de exemplu, în ziua de Ajun sunt anunţate ploi şi temperaturi maxime de 5 grade Celsius. Pe 25 decembrie sunt condiţii de ploaie îngheţată şi vor fi cel mult 2 grade Celsius, iar în a doua zi de Crăciun se anunţă vreme cu soare şi nori şi maxime de 3 grade Celsius.

În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, va fi noros şi sunt posibile ninsori slabe, cu temperaturi maxime de 3 grade Celsius. Pe timp de noapte va fi însă foarte frig, cu minime între -5 şi -11 grade Celsius (în noaptea de marţi spre miercuri).

În regiunile montane din judeţul Alba, va ninge şi va fi foarte frig. La Oaşa, în perioada 24-26 decembrie vor fi ninsori şi reprize de ploaie îngheţată, cu temperaturi maxime între -1 şi -6 grade Celsius. Şi de Revelion vor fi ninsori şi cel mult -2 respectiv -4 grade Celsius. Condiţiile meteo vor fi similare la Arieşeni, cu temperaturi maxime de -3 grade Celsius.

Până în 24 decembrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului în regiunile extracarpatice, precum și în vestul și nord-vestul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de normele climatologice, posibil ușor mai ridicate în regiunile centrale.

Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în centrul și sudul țării. Exceptie va face de vest, sud-vest, precum și cea estică, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normalul săptămânii.

24 -31 decembrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului local în jumătatea de est a țării și în general apropiate de cele specifice perioadei în rest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea de sud a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil excedentar local în regiunile nordice și centrale.

Mesaje de Anul Nou 2019 * Felicitari de Anul Nou 2019 * Mesaje de Revelion 2019 * Mesaje haiose de Anul Nou 2019 * URĂRI de La Mulți Ani 2019

1-7 ianuarie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării.

La nivelul întregii țări, regimul pluviometric se va situa, în general, în jurul celui normal specific acestei săptămâni.

8-14 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi vor fi apropiate de cele specifice intervalului în majoritatea regiunilor.

Regimul pluviometric se va situa, în general, în limitele normal ale acestei săptămâni.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax