Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA de FLORII şi de PAŞTE în Transilvania şi la munte. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

primavara

Meteorologii au prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni. În Transilvania, vor fi perioade alternative de temperaturi mai ridicate şi vreme mai răcoroasă. Pentru zilele de Florii și de Paște sunt aşteptate valori normale pentru această perioadă, cu maxime de 17-18 grade Celsius.

“Există semnalul ca, în ziua de Paște, să fie cel puțin din punct de vedere termic asemănări cu ziua de Florii, așa cum spune și tradiția. O estimare exactă a temperaturilor de Florii va fi dată după ziua de joi. Acum semnalul este unul al unei vremi destul de normale din punct de vedere termic pe jumătatea de sud a țării’, a spus Florinela Georgescu, directorul ANM.

În ceea ce privește evoluția vremii în primele trei luni ale anului, oficialul ANM a afirmat că în România a existat o abatere deosebit de ridicată din punct de vedere al temperaturilor.

În Transilvania, vor alterna intervalele cu încălzire şi răcire a vremii, astfel că zilele cele mai răcoroase vor fi cele de 10 şi 15 aprilie, când media temperaturilor maxime nu va depăşi 11 grade, în schimb pe 8 aprilie şi din nou pe 12 şi 13 aprilie, în regiune va fi cald pentru această perioadă, cu maxime termice diurne medii de 17-18 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, media minimelor termice nocturne se va menţine uşor pozitivă, până la 4 grade, oscilaţiile de la o noapte la alta fiind de mai mică amplitudine în comparaţie cu regimul termic al zilelor.

Ploile vor avea o probabilitate ridicată de apariţie în intervalele 9-10 aprilie şi 14-16 aprilie.

La munte, media maximelor termice diurne va prezenta oscilaţii între 4 şi 11 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile pe 8, 12 şi 13 aprilie, iar în cea de-a doua parte a intervalului va fi cuprinsă între 5 şi 9 grade. Nopțile vor fi mai reci decât normalul perioadei, mediile temperaturilor minime fiind, în general, negative.

Precipitaţiile vor fi în general slabe şi posibile aproape zilnic, cu menţiunea că la altitudini mari se mai pot semnala lapoviţe şi ninsori. Se estimează că în intervalele 9-11 aprilie şi 14-17 aprilie, izolat, precipitațiile vor putea fi mai însemnate cantitativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax