Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de FLORII și de PAȘTI. Directorul ANM Elena Mateescu: Temperaturile vor scădea. Diferențe de 18 grade de la o zi la alta

Publicat

Meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil și că de Florii un val de de aer polar va trece peste România. Vor fi diferențe de până la 18 grade între zilele de sâmbătă și duminică.

Directorul ANM Elena Mateescu a anunțat în la Antena 3 cum va fi vremea în perioada următoare.

Citește și Vremea în săptămâna 11–17 aprilie 2022: trei anotimpuri în șapte zile: Primăvară, vară și de FLORII, aproape iarnă

”Până sâmbătă, mai ales în partea de sud, vest, sud-est a țării, vorbim de o vreme deosebit de caldă și dacă astăzi vom conta pe valori de temperaturi maxime de până la 22…23 de grade Celsius, mâine vorbim deja de temperaturi de 25 de grade Celsius.

Aceste valori vor rămâne de interes pentru ziua de sâmbătă pentru partea de sud și sud-est a țării, pentru că în jumătatea nordică deja valorile de temperatură vor fi în scădere. Maximele nu vor depăși 14…15 grade Celsius. Va fi mai rece decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii aprilie.

Vorbim de înnorări mai ales în partea de vest, centru, nord și nord-est a țării, iar în ziua de duminică într-adevăr valorile de temperaturi vor scădea în majoritatea regiunilor. Vorbim și de precipitații pe arii extinse. Temperaturile se vor situa în general între 2 și 12 grade Celsius iar minimele între -3 și până la 5 grade, inclusiv în Capitală.

Vremea în Duminica Floriilor. Temperaturile scad brusc față de ziua anterioară

În următoarele zile vorbim de temperaturi, astăzi de pildă, cu valori de 21…22 de grade, mâine contăm pe 23…24 de grade, de asemenea sâmbătă 22…23 de grade, iar duminică doar 7…8 grade Celsius.

Săptămâna viitoare va debuta prin valori de temperaturi ce vor caracteriza o vreme rece mai ales în regiunile extracarpatice, pentru că începutul săptămânii și mai ales primele două zile din nou valorile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade. Începând de miercuri, joi, vineri, vom conta din nou pe temperaturi ce vor depăși 18…19 grade în partea de sud vest a țării.

Până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură. Pentru ziua de Duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, vom avea de asemenea temperaturi cuprinse între 10 până la 18…19 grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Prognoza meteo – Vremea  în săptămâna 11–17 aprilie 2022: Context sinoptic

– Ne așteaptă o săptămână care, deși începe cu prezența, în bazinul Mării Negre, a unul nucleu depresionar, pentru cea mai mare parte a săptămânii ne va menține sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociată unui anticiclon mobil ce se va poziționa dinspre nordul Africii și va avansa apoi spre nordul Europei, inclusiv în zona țării noastre.

Potrivit prognozemeteo.ro în prima parte a săptămânii rămânem sub o circulație NV – SE, care aduce în continuare aer rece în regiunea noastră, cu abateri termice negative spre –3, –5 grade, pentru ca de miercuri încolo să revenim pe un transport de mase de aer mai cald, dinspre Atlantic, dar weekendul, așa cum ne-am obișnuit deja, schimbăm din nou scenariul, revenim pe o circulație NV – SE, o nouă coborâre polară urmând să ducă abaterile termice și la valori cu –10, –12 grade sub normalul perioadei.

Prognoza meteo – Vremea  în săptămâna 11–17 aprilie 2022: Temperaturi minime

– Noaptea de duminică spre luni aduce temperaturi scăzute, chiar negative prin zonele montane (-2, –3 grade, cu –5, –6 grade pe creste), Transilvania, Maramureș zonele Subcarpatice (-1, –3 grade)

Prin restul Banatului, Crișanei, nordul Moldovei ne oprim la valori de 3 –4 grade, iar prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea minimele vor ajunge la 6 – 7 grade.

Cam aceleași valori termice peste noapte și aceeași distribuție pe regiuni vom avea pe tot parcursul săptămânii, iar în noaptea de marți spre miercuri, prin nordul Orientalilor vom putea vorbi chiar de ger, cu minime spre –10, –11 grade.

Prognoza meteo – Vremea  în săptămâna 11–17 aprilie 2022: Temperaturi maxime

– Nici în ceea ce privește regimul termic diurn, primele zile din săptămână ne aduc temperaturi maxime spre 12 – 14 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori de 6 – 8 grade pe la munte (2 – 4 grade pe creste).

Începând de miercuri se simte un proces de încălzire, astfel că de la o zi la alta creștem spre valori de 16 – 18 grade, iar de vineri și pe parcursul zilei de sâmbătă ne apropiem din nou de pragul unor zile de vară, cu 23 – 25 de grade, mai ales prin Oltenia, Muntenia, nordul și centrul Moldovei și Dobrogea.

Ziua de duminică aduce o răcire semnificativă, vorbim de temperaturi maxime care prin Moldova (nord și centru) nu mai trec de 4 – 6 grade, în timp ce prin Transilvania, Maramureș vorbim de valori maxime de doar 6 –8 grade.

La munte revin maximele negative (-1 spre –3 grade). Prin Banat, Crișana, maximele se apropie de un 9 – 11 grade, în timp ce prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea vom avea cele mai ridicate valori, 12 – 14 grade.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax