Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA de Paște și 1 Mai 2020. Perioadele cu temperaturi peste 20 de grade Celsius și zilele cu ploi. Prognoza meteo lunară

flori soare

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, inclusiv perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai.

Vremea va fi mai caldă decât de obicei, cu maxime peste 20 de grade Celsius, până în 11 mai, însă vor fi și zile mai răcoroase (maxime de 14-15 grade Celsius) și cu ploi.

În județul Alba sunt anunțate precipitații în jurul datelor de 14 aprilie, 19-21 aprilie (de Paști), 28 aprilie, însă, în general, cantitățile de apă vor fi deficitare pentru această perioadă. Mai sunt posibile ploi în intervalul 4-6 mai.

Săptămâna 13 – 19 aprilie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, precum și în extremitatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 20 – 26 aprilie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 27 aprilie – 3 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 4 – 11 mai

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu posibilitatea unui excedent local în regiunile vestice, dar și a unui deficit în cele estice și sud-estice.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate