Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA de Paşti şi 1 Mai. Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi prima lună de vară

Publicat

soare obelisc cetate podVremea se mai încălzeşte în următoarea perioadă. Vor fi zile frumoase, senine, dar şi perioade cu ploi scurte şi furtuni. Temperaturi „de vară” se vor resimţi, în Alba, încă de la sfârşitul lunii mai. Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru lunile aprilie, mai şi iunie.

LUNA APRILIE 2017: Temperatura aerului va avea valori apropiate de media climatologică (9,3 grade Celsius), în cea mai mare parte a ţării.

La Alba Iulia, în aprilie, temperaturile maxime urcă până la valori de 20-23 de grade. Şanse de ploaie şi chiar furtuni vor fi în special în a doua jumătate a lunii.

Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare în vestul, centrul şi nordul ţării şi apropiate de normă (51,3 l/mp), în rest.

LUNA MAI 2017: Temperaturile medii lunare vor fi mai scăzute decât media climatologică (14,9 grade Celsius), local, în nordul şi centrul ţării şi apropiate de normă, în restul teritoriului.

Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa în apropierea normelor climatologice (66,5 l/mp) în sud şi sud-est şi vor putea fi excedentare în restul teritoriului.

La Alba Iulia, luna mai aduce temperaturi maxime de 25 de grade Celsius şi chiar mai mari, spre sfârşitul perioadei. Vor mai fi zile cu instabilitate atmosferică.

LUNA IUNIE 2017: Temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale (18,3 grade Celsius).

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică (84,5 l/mp) în nordul şi centrul ţării şi vor avea o tendinţă spre deficit în celelalte regiuni.

La Alba Iulia, în luna iunie, temperaturile vor urca până la valori de 27-28 grade Celsius, însă vor predomina furtunile, în special în prima decadă.

Estimările meteo au un grad de realizare de aproximativ 60%, potrivit ANM.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax