Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA de Paşti şi Florii în 2016. PROGNOZA meteo în Transilvania, la munte şi la mare, pe două săptămâni. Când vor fi zile cu ploaie

Publicat

flori Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru intervalul 18 aprilie  – 1 mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, după zilele „de vară”, vremea se mai răceşte şi sunt aşteptate şi ploi.

În Transilvania, media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele patru zile, de la 27 la 13 grade, apoi apoi va creşte, menţinându-se în jurul a 17 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie – 1 mai să fie de 14-16 grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade în primele două nopţi, la valori apropiate de 0 grade pe 21 şi 22 aprilie, când vor fi condiţii de brumă. Ulterior, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va situa între 2 şi 6 grade.

Pe 19 aprilie şi în 24-25 aprilie, va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

La munte, media temperaturilor diurne va scădea semnificativ în primele patru zile, de la 18 la 5 grade, apon apoi va oscila uşor în jurul a 9 grade până pe 26 aprilie, urmând ca în intervalul 27 aprilie – 1 mai să fie de 5-7 grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de scădere semnificativă, de la 9 grade la valori negative pe 21 şi 22 aprilie. Ulterior, până pe 1 mai, media temperaturilor minime nu va avea modificări semnificative şi se va situa între – 2 şi 2 grade.

Pe 19 aprilie şi în perioada 24-25 aprilie va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Trecător, la altitudini de peste 1700 m, se pot semnala precipitaţii mixte.

În Dobrogea, după temperaturile ridicate din 18 aprilie, local peste 28 de grade, între 19 şi 21 aprilie vremea va deveni răcoroasă, cu medii ale maximelor în jurul a 15 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine în jurul celor normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 17-19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 22 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 5 grade, însă ulterior această medie nocturnă nu va avea modificări semnificative până pe 1 mai şi se va încadra între 7 şi 10 grade.

Vor fi averse pe spaţii extinse şi moderate cantitativ pe 19-20 şi 24-25 aprilie, iar ploi în general slabe se pot semnala, temporar, pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax