Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în luna februarie. Variații mari de temperatură și perioade cu ninsori. Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni

Publicat

ghiocel

Meteorologii anunță vreme mai caldă decât de obicei în primele zece zile ale lunii februarie. Temperaturile vor aduce aminte mai degrabă de primăvară, dar nu pentru mult timp. Apoi se răcește din nou și vor fi și perioade cu ninsori.

Cel mai frig va fi după 13 februarie, când vor fi condiții de ger noaptea și uneori temperaturi maxime negative.

În județul Alba, sunt posibile ninsori, ce vor alterna cu perioade de ploaie, în jurul datelor de 5-8 februarie, 14-15 februarie, 18-21 februarie și 25-27 februarie.

Dacă în intervalul 1-12 februarie sunt anunțate maxime de până la 14-15 grade Celsius și minime pozitive în zonele mai joase, în a doua decadă se va răci până la minime de -10 grade Celsius și mai frig la munte.

În ultima săptămână din februarie, vor continua variațiile de temperatură de la o zi la alta, între 3 și 9 grade Celsius.

VREMEA în luna FEBRUARIE – prognoza meteo în țară (sursa: ANM)

Săptămâna 1-7 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sud-vestice, dar și local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 8-14 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 15-21 februarie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 22-28 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax