Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în primele zile de primăvară: când se încălzește, zilele cu ploi sau ninsori. Prognoza ANM pe două săptămâni

Publicat

Vremea se va încălzi în următoarele zile, în Transilvania. Apoi urmează o nouă perioadă mai rece, cu minime negative și în zonele joase. Săptămâna viitoare vor fi maxime de 14-15 grade sau chiar 17 grade, spre finalul intervalului.

Vor mai fi zile cu ploi și chiar ninsori. La munte, vremea va fi rece.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pe regiuni, în următoarele două săptămâni, până în 12 martie.

Vremea/prognoza meteo: TRANSILVANIA

În cea mai mare parte a intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va oscila între 4 și 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți.

Vor fi precipitații, moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Vremea/prognoza meteo: LA MUNTE

Vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, astfel media temperaturilor maxime va oscila între -4 și 2 grade, iar minimele vor fi negative, în medie între -8 și -4 grade, posibil mai scăzute în unele nopții și sub -10 grade.

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie). În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe și izolate.

Vremea/prognoza meteo: BANAT

Ultimele două zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime în medie cuprinse între 3 și 5 grade. Ulterior, în restul intervalului deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 10 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie).

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheț, astfel media minimelor se va situa între -2 și 2 grade.

În data de 27 februarie vor fi precipitații posibil moderate cantitativ, dar local și temporar acestea pot apărea în mare parte și din restul intervalului de referință.

Vremea/prognoza meteo: CRIŞANA

Vremea va fi rece în ultimele două zile ale lunii februarie, când se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în medie între 2 și 4 grade. Ulterior, în restul intervalului, deși vor mai fi oscilații ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 și 9 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei (8-12 martie).

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheț, astfel media minimelor se va situa în general între -3 și 0 grade.

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Vremea/prognoza meteo: MARAMUREŞ

Regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice. Media maximelor va oscila între 4 și 7 grade, exceptând ziua de 27 februarie când va fi rece, o medie în jurul a 2 grade, iar minimele se vor situa în medie între -5 și 0 grade, local mai coborâte în nopțile din perioada 1-3 martie.

Vor fi precipitații, însemnate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și după data de 4 martie până la finalul intervalului de referință.

Vremea/prognoza meteo: MOLDOVA

Până în jurul datei de 2 martie vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2-4 grade.

Ulterior, valorile termice diurne vor mai crește și vor fi apropiate de normele climatologice, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade. Temperaturile minime în marea lor majoritate vor fi sub pragul de îngheț și se vor situa în medie între -4 și 0 grade, local mai coborâte în anumite nopți.

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar și pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

Vremea/prognoza meteo: DOBROGEA

În data de 27 februarie, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 14 grade. Apoi, până spre 3 martie, regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5-.7 grade.

În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi în general pozitive, cu medii ale minimelor de 1 și 4 grade, posibil mai scăzute în nopțile din perioada 2-4 martie.

Local și temporar vor fi precipitații slabe, mai ales în intervalele 27 februarie – 2 martie și între 6 și 12 martie.

Vremea/prognoza meteo: MUNTENIA

Vremea va fi caldă în data de 27 februarie, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 12 grade, apoi până spre 3 martie regimul termic diurn va fi în scădere și va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5-6 grade.

În cea de-a doua săptămână media maximelor va mai crește și va oscila în general între 8 și 10 grade.

Temperaturile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie ale minimelor de -1…1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2 grade.

Local și temporar vor fi precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului de referință.

Vremea/prognoza meteo: OLTENIA

Până în jurul datei de 3 martie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii între 4 și 7 grade.

Apoi vremea se va mai încălzi, astfel că media temperaturilor diurne se va situa în general între 8 și 10 grade.

Valorile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheț, o medie a minimelor de -1…1 grad, exceptând primele nopți când vor fi pozitive, în jurul a 2-3 grade.

Local și temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ în cea mai mare parte a intervalului de referință.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax