Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în regiuni din țară până în 9 iulie: perioada mai răcoroasă și zilele cu ploi. Prognoza ANM pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Săptămâna aceasta va fi o perioadă mai răcoroasă, cu temperaturi medii ce scad până la 20-21 de grade. Se încălzește din nou din 30 iunie.

Vor mai fi perioade cu ploi sau furtuni, atât săptămâna aceasta, cât și la începutul lunii iulie. La munte, vor fi averse în fiecare zi.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: TRANSILVANIA

Regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic finalului de iunie. Excepție va fi jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 30 iunie. În a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații semnificative ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 26-28 de grade până spre 20-21 de grade în 28 – 29 iunie. Apoi va crește treptat până la 27-29 de grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 11 și 13 grade. În restul intervalului, se va menține la valori de 13-15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: LA MUNTE

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei. Excepție vor fi zilele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații semnificative ale valorilor de temperatură.

În zona montană, media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 17-18 grade până spre 12 grade la jumătatea primei săptămâni, apoi va crește treptat până la 18-19 grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților, media temperaturilor maxime va oscila între 6 și 9 grade.

În restul intervalului se va menține la valori de 10-12 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, mai frecvente și mai intense în intervalele 27 – 29 iunie și 2 – 4 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: BANAT

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni; regimul termic se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 29 de grade, care vor coborî până spre 21-24 de grade.

Mediile valorilor termice medii minime vor fi oscilante de la o noapte la alta și se vor situa între 11 și 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 27-30 de grade, iar cea a minimelor de 13-16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 28 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: CRIŞANA

La jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie. În rest va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână, valorile termice nu vor avea variații importante. Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28-29 de grade până spre 20 de grade în 28 iunie, apoi va crește treptat spre 28-30 de grade.

La nivel regional media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 11 și 15 grade, apoi va crește spre valori de 14-16 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 27 – 28 iunie și 2 – 3 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: MARAMUREŞ

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional în jurul a 27 de grade, care vor coborî până spre 20-22 de grade și medii ale valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, ce se vor situa între 11 și 15 grade.

Din 30 iunie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 26-28 de grade, iar cea a minimelor de 13-15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 – 29 iunie, precum și în 2 – 3 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: MOLDOVA

Regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei, excepție făcând zilele de 28 – 29 iunie când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 30 iunie. În a doua săptămână de prognoză nu vor fi oscilații importante ale valorilor de temperatură.

La nivel regional media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 28-30 de grade până spre 22 de grade la jumătatea primei săptămâni. Apoi va crește treptat până la 28-30 de grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 13 și 15 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15-17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săptămâni, precum și în intervalul 2 – 3 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: DOBROGEA și litoral

Vremea se va răci la jumătatea primei săptămâni, când regimul se va situa ușor sub cel specific perioadei, iar în rest va fi apropiat de acesta.

La începutul intervalului vor fi valori medii ale temperaturii maxime la nivel regional de 28-29 de grade, care vor fi în scădere până spre 25-26 de grade.

Mediile valorilor termice medii minime, oscilante de la o noapte la alta, se vor situa între 15 și 18 grade.

Din 1 iulie va debuta un proces de încălzire, iar în a doua săptămână de pognoză nu vor fi variații semnificative din punct de vedere termic.

Media temperaturilor maxime va fi de 28-30 de grade, iar cea a minimelor de 18-20 de grade.

Intervalele cele mai probabile pentru averse vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: MUNTENIA

La jumătatea primei săptămâni de prognoză se va resimți un proces de răcire a vremii, care va determina un regim termic ce se va situa sub cel caracteristic finalului lunii iunie. În rest, va fi apropiat de acesta.

În a doua săptămână valorile termice nu vor avea variații importante.

Media temperaturilor maxime va scădea de la valori de 29-31 de grade până spre 26 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat spre 30-32 de grade.

La nivel regional, media temperaturilor minime va alterna în prima săptămână de la o noapte la alta și se va situa între 13 și 16 grade, apoi va crește spre valori de 17-18 grade.

Intervalele cele mai probabile pentru apariția averselor vor fi 28 – 29 iunie și 2 – 3 iulie.

Vremea/ prognoza meteo 26 iunie – 9 iulie: OLTENIA

Regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic sfârșitului de iunie, excepție făcând jumătatea primei săptămâni când se va răci și acesta se va situa sub cel normal.

Vremea se va încălzi din 1 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză nu vor fi variații importante ale valorilor termice.

Media temperaturilor maxime la nivel regional va scădea de la valori de 28-30 de grade până spre 25 de grade în 29 iunie, apoi va crește treptat până la 29-31 de grade.

În intervalul 26 iunie – 2 iulie, pe parcursul nopților media temperaturilor maxime va oscila între 12 și 16 grade, iar în restul intervalului se va menține la valori de 15-17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată la jumătatea primei săprămâni, precum și în intervalul 2 – 4 iulie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax