Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în regiuni până în 11 decembrie: prognoza meteo pe 2 săptămâni, de Ziua Națională și Moș Nicolae. Temperaturi, precipitații

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. Ușor mai cald va fi în 2-4 decembrie, în Banat, Crișana și Transilvania. 

Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză.

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va oscila între 3 şi 6 grade. Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2-4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 şi 7 decembrie.

Temperaturile minime se vor menţine în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 şi 4 decembrie. În cele mai reci nopţi (7 şi 8 decembrie), media acestora va fi de -6 şi -5 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză (5-11 decembrie). Sunt posibile precipitaţii slabe şi în ziua de 2 decembrie.

La Alba Iulia, joi, 1 Decembrie, sunt anunțate temperaturi între 3 și 5 grade Celsius și este posibil să plouă. În 5-6 decembrie, minimele vor fi de -1… 2 grade și maximele de 6-8 grade.

La Cluj-Napoca, joi, 1 Decembrie, sunt anunțate temperaturi între 2 și 4 grade Celsius și este posibil să plouă. În 5-6 decembrie, minimele vor fi de -1… 3 grade și maximele de 6-8 grade.

La Sibiu, joi, 1 Decembrie, sunt anunțate temperaturi între 2 și 4 grade Celsius și este posibil să plouă. În 5-6 decembrie, minimele vor fi de -2… 1 grad și maximele de 3-6 grade.

La Brașov, joi, 1 Decembrie, sunt anunțate temperaturi între 2 și 5 grade Celsius și este posibil să plouă. În 5-6 decembrie, minimele vor fi de -2… 1 grad și maximele de 2-4 grade

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: LA MUNTE

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie de -2 grade şi minime de -7 grade. Apoi, până spre finalul săptămânii se va încălzi uşor şi treptat, astfel că la nivelul zonei se va atinge o medie a maximelor de 2 grade, iar a minimelor în jurul a -2 grade.

În a doua săptămână sunt estimate maxime care vor prezenta o medie zilnică cuprinsă între – 2 şi 0 grade şi minime ce vor oscila între -7 şi 4 grade, cele mai reci zile urmând a se înregistra în perioada 6 – 8 decembrie.

Probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: BANAT

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. La nivelul acestei regiuni media valorilor maxime va fi de 7-8 grade, un interval mai cald fiind aşteptat între 2 şi 4 decembrie, când se vor atinge 10 grade. Sunt posibile şi zile mai reci (6 şi 7 decembrie) cu temperaturi ce vor scădea la 4 – 5 grade.

Temperaturile minime vor fi uşor negative în prima noapte, apoi în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie media acestora va fi de 2-3 grade. Până la finalul primei decade din decembrie se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în jurul datei de 1 decembrie, iar în a doua săptămână (5 – 11 decembrie) de prognoză sunt estimate perioade cu precipitaţii.

La Timișoara, joi, 1 Decembrie, sunt anunțate temperaturi între 3 și 6 grade Celsius și este posibil să plouă. În 5-6 decembrie, minimele vor fi de -1… 3 grade și maximele de 7-10 grade

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: CRIȘANA

Nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. Media temperaturilor maxime va fi de 8-10 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile în intervalul 2-4 decembrie. În a doua săptămână, în jurul a 6 grade, posibile valori mai scăzute fiind estimate în 6 şi 7 decembrie.

Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi de -4 şi 3 grade în prima noapte, apoi se va înregistra o creştere uşoară. În perioada 2-5 decembrie media acestora va fi de 2 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade.

În prima săptămână numai izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, însă în perioada 5-11 decembrie va creşte probabilitatea de a avea perioade cu precipitaţii.

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: MARAMUREȘ

În prima săptămână tendinţa va fi de creştere uşoară şi treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 9 grade în 3 decembrie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate maxime în jurul a 5 grade.

Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, cu o tendinţă de creştere, de la -4 grade în prima noapte, până la 0 şi 1 grad în perioada 2-5 decembrie, iar pentru a doua săptămână sunt prognozate valori cuprinse în medie între -4 şi -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză.

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: MOLDOVA

Valorile termice diurne se vor menţine uşor sub mediile multianuale, la o medie zilnică în general de 0-2 grade. Media regională a temperaturilor minime va oscila între -2 şi 1 grad în prima săptămână şi între -6 şi -3 grade în a doua săptămână, cu cele mai reci nopţi estimate în zilele de 7 şi 8 decembrie.

Sunt aşteptate intervale cu precipitaţii slabe cu caracter trecător şi pe arii restrânse pe tot parcursul celor două săptămâni.

În Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi de 6-8 grade în prima săptămână, va scădea la 4 grade în zilele de 6 şi 7 decembrie, iar spre finalul intervalului se va reveni la 8 grade.

Temperaturile minime vor urma aceaşi tendinţă; o medie regională de 2-4 grade în prima săptămână, urmată de o scădere până spre 0 grade în perioada 6-8 decembrie şi o creştere uşoară la finalul intervalului până la 2-3 grade.

Temporar se vor semnala ploi slabe la începutul intervalului şi cu o probabilitate destul de ridicată şi în noaptea de joi spre vineri (1/2 decembrie) şi pe parcursul zilei de vineri (2 decembrie). În restul intervalului precipitaţii slabe vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. La nivelul regiunii, media valorilor maxime va fi de 4-6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie şi în perioada 6 – 8 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine preponderent pozitive în prima parte a intervalului de anticipaţie, la o medie de 1-2 grade, în 7 şi 8 decembrie sunt aşteptate valori în jurul a -3 grade, iar spre finalul perioadei se va înregistra o creştere uşoară (sunt estimate temperaturi în medie de 0 grade).

Local şi temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie). În a doua săptămână probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine relativ ridicată.

În București, joi, 1 Decembrie, sunt anunțate temperaturi între 1 și 3 grade Celsius și este posibil să plouă. În 5-6 decembrie, minimele vor fi de -3… -1 grad și maximele de 2-3 grade

Vremea / prognoza meteo 28 noiembrie – 11 decembrie: OLTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. Media zilnică a valorilor maxime de temperatură va fi cuprinsă între 3-6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie şi în perioada 6-8 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine în general pozitive până în 5 decembrie, la o medie de 1 şi 2 grade, iar pentru restul intervalului sunt prognozate valori de -2 şi 0 grade.

Local şi temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie). Probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii se va menţine relativ ridicată şi în a doua săptămână.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax