Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 1-7 august: temperaturi mai confortabile, la începutul săptămânii și ploi în unele regiuni. Prognoza pe zile

Publicat

Prima săptămână din august ne aduce un scenariu meteo nesperat de bun, dacă ne uităm la cât de greu de suportat a fost iulie, atât din punct de vedere termic cât și prin lipsa de precipitații.

Potrivit prognozemeteo.ro, în prima parte a săptămânii, temperaturile vor fi mai reduse, iar apoi se încălzește. Până miercuri vorbim de un regim termic normal sau chiar sub (până spre –3, –4 grade sub normalul perioadei) la nivelul întregii țări. De joi avem parte de un front de aer cald, care va aduce o încălzire la nivelul întregii țări, astfel că weekendul aduce valori termice și cu 3 –4 grade peste normalul climatologic.

Va fi o săptămână în care ploile vor aduce cantități de 15 – 20, chiar 30 de l/mp prin Muntenia, Dobrogea, nordul Moldovei, mare parte din Transilvania și zonele montane. Din păcate, Oltenia, SV Munteniei, Banat vor rămâne deficitare la precipitații.

Prognoza meteo – vremea 1-7 august: temperaturi minime

  • Luni dimineața sunt temperaturi plăcute în Transilvania, Maramureș, zonele deluroase ale Olteniei, Munteniei, Moldovei, prin Banat și Crișana: 14 – 16 grade, respectiv 11 – 12 grade în zonele montane (7 – 9 grade pe creste). În Oltenia, Muntenia și Moldova maximele ajung la 18 – 20, izolat 21 de grade.
  • Marți și miercuri rămân la aceleași valori minime
  • Joi, mai ales în Oltenia, minimele pot urca și spre valori de 22, 23 de grade.
  • Vineri, minimele rămân la valori de 15 – 17 grade în Transilvania, Maramureș, nordul Munteniei. La munte, vor fi minime de 9 – 11 grade. În restul țării temperaturile vor crește ușor: 19 spre 21, 22 de grade.
  • Weekendul va aduce nopți din ce în ce mai calde, cu temperaturi care vor ajunge, mai ales duminică, și la valori de 25 – 26 de grade prin Oltenia, Muntenia, în timp ce în restul țării vor fi temperaturi de 22 – 24 de grade.

Prognoza meteo – vremea 1-7 august: temperaturi maxime

  • Luni vor fi temperaturi maxime caracteristice mai degrabă unei zile de primăvară în Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, regiuni unde vor fi doar 22 – 24 de grade. În Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia vor fi maxime spre 27 – 29, izolat 30 de grade. La munte vom avea temperaturi de 15 – 17, 18 grade.
  • Marți, se încălzește la nivelul întregii țări: 26 – 27 de grade în Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei. În restul țării vor fi maxime de la 28, 29 de grade până la 30, 32 de grade în Banat, Oltenia.
  • Miercuri și joi vor fi condiții meteo similare.
  • Vineri, vorbim de o crestere a temperaturilor cu un grad, două: de la maxime de 28 – 29 de grade în Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, cu 24 – 25 de grade la munte (18 – 19 grade pe creste), la 30 – 32, 33 de grade în restul țării.
  • Weekendul vine cu un nou val de caniculă, resimțit mai ales pe Banat, Oltenia (35 – 36 de grade). În restul țării vor fi valori de la 29 spre 31, 32 de grade.
  • Încheiem săptămâna cu temperaturi spre 33 – 35, 36 de grade în Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei, Banat, respectiv 28 – 30, 31 de grade în restul țării. La munte vor fi 23 – 24 de grade, cu 14 – 15 grade pe creste.

Prognoza meteo – vremea 1-7 august: precipitații

Luni vor fi ploi prin bună parte din țară, cu excepția Olteniei, SV Munteniei, Banatului și Crișanei. Cantități mai importante de precipitații sunt așteptate în zonele montane, Muntenia, nordul și estul extrem al Moldovei și nordul Dobrogei, zone unde cantitățile se pot apropia de 15 – 20 de l/mp. Vor fi ploi însoțite și de descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină.

Marți, ploile vor prefera zonele montane, Moldova, Muntenia, Dobrogea dar vor fi cantități nesemnificative.

Miercuri, ploile vor fi prezente în Muntenia, Dobrogea, suful Moldovei, zonele montane dar, în cotninuare, vor fi ploi foarte slabe cantitativ.

Joi sunt așteptate ploi slabe la munte, în Dobrogea, din nou sudul Moldovei.

Vineri, pe lângă regiunile mai sus menționate, apare și Muntenia.

Aceeași distribuție a ploilor o avem și sâmbătă pentru ca să încheiem săptămâna cu ploi slabe prin aproape toată țara.

sursă: Prognoze Meteo – Vremea în România

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax