Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 21-27 martie: temperaturi de primăvară, cu maxime până la 19 grade. Prognoza meteo pe zile

Publicat

primavara

Săptămâna aceasta aduce temperaturi de primăvară, cu maxime și de 17-18, chiar 19 grade Celsius. Vor fi însă puține precipitații și se va accentua seceta care deja afectează unele zone.

Potrivit prognozemeteo.ro, o masă de aer cald și foarte cald, dinspre Polul Nord, coboară spre România, pe o direcție de deplasare NE – SV. La mijlocul săptămânii vor fi abateri termice pozitive, la nivelul întregii țări, și cu +4, +6 grade peste normalul perioadei. Weekendul vine cu o alternanță între mase de aer rece (vineri) și din nou calde (sâmbătă și duminică).

Prognoza meteo 21-27 martie – temperaturi

Săptămâna începe cu temperaturi minime negative la nivelul întregii țări (-1 spre –3 grade). Valori mai scăzute (-5, –6 grade) vor fi în Transilvania, zonele montane, Maramureș, nordul Crișanei, iar pe crestele montane coboară spre –8, –9 grade.

Maximele zilei vor ajunge la valori de 8 – 10, 11 grade în toată țara, iar la munte avem vor fi valori în jurul a 2 – 4 grade, cu –2, –3 grade pe creste.

Noaptea de luni spre marți aduce temperaturi pozitive în estul Olteniei, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, regiuni unde se vor atinge 1 – 3 grade. Valori ușor pozitive, spre 1 grad, vor fi și în restul Moldovei. În celelalte zone ale țării, minimele rămân la valori negative (-2, –4 grade, în timp ce pe creste coboară spre –5, –6 grade).

Maximele, în creștere, ajung la temperaturi de 13 – 15 grade, iar în estul Dobrogei și zonele montane nu trec de 5 – 7 grade, cu 1 – 2 grade, pe creste.

Miercuri dimineața vor fi temperaturi pozitive în Banat, Crișana, sudul extrem al Munteniei, zona de Curbură (1 – 3 grade). În restul țării vor fi 0…–2 grade, cu –3, –5 grade în zonele montane. Maximele zilei de miercuri ajung din nou la 13 – 15 grade, doar în estul Dobrogei nu urcă mai mult de 9 – 10 grade. La munte vor fi 7 –9 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Minimele zilei de joi nu variază față de cele din ziua precedentă, tot cu valori ușor pozitive în Moldova, Crișana, Banat, nordul Maramureșului (2 – 4 grade). În restul țării, minimele variază de la –1 spre 1 grad, cu –4, –5 grade la munte (pe creste –6, –8 grade).

Maximele mai câștigă 2 – 3 grade și ajung la 17 – 18 grade în mare parte din țară. Excepție va face nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și Dobrogea, cu 14 – 15 grade.

Dimineața de vineri aduce valori pozitive în toată țara, de la 1 – 2 grade în Moldova, nordul Dobrogei, Banat, Crișana, Oltenia, la 5 – 6 grade în Muntenia.

În Transilvania, Maramureș, zonele montane vor fi minime negative, de la 0 spre –2, –3 grade, cu –5, –6 grade pe creste.

În Moldova, Muntenia, Dobrogea, temperaturile maxime coboară la valori de 9 – 11 grade. În Transilvania și Maramureș vorbim de 11 – 13 grade, iar în vestul Munteniei, Oltenia, Banat, Crișana  – de 15 – 17, 18 grade. La munte, maximele nu mai trec de 3 – 5 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.

Weekendul aduce un nou val de căldură, astfel că maximele urcă, în toată țara, la 17 – 19 grade.

Prognoza meteo 21-27 martie – precipitații

Marți vor fi ploi slabe în sudul extrem al Munteniei și al Dobrogei, iar vineri precipitații slabe (3 – 5, 7 l/mp) vor fi tot prin Muntenia, Moldova, Dobrogea și Orientali. Și vorbim de precipitații de tot felul, ploi, lapoviță, ninsori (ultimele mai ales în zonele montane).

O săptămână extrem de secetoasă, doar în Muntenia și nordul Dobrogei se vor acumula 3-4 l/mp.

surse: Prognoze Meteo – Vremea în România, ANM

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax