Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 27 iunie – 3 iulie: caniculă, nopți tropicale, furtuni violente. Zonele vizate și prognoza pe zile, în țară

Publicat

soare furtuna fulger

Temperaturile urcă până la valori greu de suportat în această săptămână, în țară. Sunt anunțate maxime până la 37-38 grade Celsius, în special în partea de vest. Vor fi și furtuni, unele dintre ele violente și ploi torențiale.

Potrivit prognozemeteo.ro, urmează o săptămână dominată de prezența unui câmp de presiune ridicată, anticiclonică. Din punct de vedere al maselor de aer, aerul tropical va domina cea mai mare parte a Europei în această săptămână, deci și regiunea țării noastre.

Cele mai mari abateri la 850 hPa vor fi prin V, NV, SV, când, pe parcursul zilelor de joi și vineri vor fi abateri și de +10. +12 grade peste normalul perioadei. În restul țării, abaterile termice nu vor trece de +4, +6 grade peste normalul perioadei.

Vezi și VREMEA în ALBA, 27 iunie – 3 iulie. Maxime de 35 de grade, câteva furtuni. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Finalul săptămânii (duminică) este posibil să aducă o ușoară răcorire prin V, SV, S, SE.

Prognoza meteo 27 iunie – 3 iulie: temperaturi minime

Săptămâna începe cu valori minime cuprinse între 12 – 14, 15 grade în zonele montane, deluroase, Transilvania, nordul Maramureșului și 16 – 18 grade în restul țării.

Dimineața de marți aduce deja valori tropicale ale minimelor, cu 20 – 22 de grade în bună parte din țară. Minimele din zonele montane, deluroase, Transilvania și Maramureș mai câștigă 1 – 2 grade, spre 16 – 18 grade, cu 12 – 13 grade pe creste.

Situația nu se schimbă foarte mult nici în diminețile de miercuri și joi: temperaturi de la 18 spre 20 , 22 de grade (aceste ultime valori mai ales în Banat, Crișana, vestul Maramureșului), respectiv 16 – 18 grade la munte, în Transilvania, nordul Maramureșului și zonele deluroase. Pe crestele montane vor fi 10 – 12 grade.

Minimele de vineri vor fi foarte mari în Banat, Crișana, vestul Maramureșului (22 – 24, izolat 25 de grade), dar și în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea (21 – 23 de grade). În restul Moldovei, Transilvania, nordul Maramureșului vor fi temperaturi în jurul a 18 – 20 de grade, cu 15 – 16 grade la munte (10 – 11 pe creste).

Aceleași valori ridicate, caracteristice nopților tropicale, le vom regăsi și pe parcursul weekendului; diminețile de sâmbătă și duminică vin cu minime de la 21 – 23, 24 de grade în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 27 iunie – 3 iulie: temperaturi maxime

Regimul diurn ar săptămânii nu va avea modificări semnificative de la o zi la alta. Maximele vor fi cuprinse, în cea mai mare parte a țării, între 30 – 32, 33 de grade. Miercuri, joi și vineri, în Banat, Crișana, vestul Maramureșului avem parte de maxime care urcă la 36 – 38 de grade, valori care sunt posibile și prin Oltenia.

În zonele montane, maximele, pe tot parcursul săptămânii, vor fi cuprinse între 24 – 26, 27 de grade, cu 13 – 15 grade pe creste.

Ziua de duminică aduce o răcire semnificativă în Banat, Crișana, Maramureș, zonele deluroase, depresiunile Transilvaniei, unde vor fi peste 22 – 24 de grade, în timp ce Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova rămân cu temperaturi de la 31 spre 33, 34 de grade.

Prognoza meteo 27 iunie – 3 iulie: precipitații

Ploile de vară sunt prezente încă de la începutul săptămânii în zonele montane, Moldova, dar și în Oltenia, Muntenia, Dobrogea; sunt însă cantități reduse (3- 4 l/mp).

Pe parcursul nopții de luni spre marți ploile sunt prezente în Dobrogea, izolat estul Munteniei, Orientali. Pe parcursul după amiezii, ploile, însoțite și de vijelie, grindină, descărcări electrice, vor apărea prin toate zonele montane, Transilvania, Oltenia, Muntenia. În ceea ce privește cantitățile așteptate, putem acumula 10 – 15 l/mp în Oltenia, Dobrogea.

Miercuri sunt așteptate furtuni în zonele montane, Moldova. O situație similară va fi joi, cu cantități de precipitații mai importante (10 – 15 l/mp în Orientali și sudul Moldovei).

Ziua de vineri aduce ploile și în Muntenia, Dobrogea, în continuare prin zonele montane. Se pot acumula și cantități de 10 – 15 l/mp.

Weekendul se anunță total neprietenos din punct de vedere al precipitațiilor cu cei din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane aferente acestor regiuni, dar și Oltenia. În aceste zone așteptăm precipitații abundente, care, mai ales pe parcursul zilei de duminică, pot acumula și 30 – 40 de l/mp.

Va fi o săptămână săracă în precipitații, cu maxim 5 – 7, 10 l/mp în Muntenia, Dobrogea, Moldova. În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania și zonele montane, se vor acumula însă 30 – 50, izolat chiar 60 – 70 l/mp/.

sursă: Prognoze Meteo – Vremea în România

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax