Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 3-9 octombrie: mai răcoros, apoi temperaturile cresc. Prognoza meteo pe zile

Publicat

Săptămâna aceasta, temperaturile vor fi în general apropiate de normalul perioadei. Spre weekend, se vor apropia chiar de valori de vară târzie.

Potrivit prognozemeteo.ro, vor fi ploi doar în primele două zile ale săptămânii, iar la munte vor fi din nou condiții de lapoviță și ninsori.

Prognoza meteo 3-9 octombrie: temperaturi minime

Săptămâna începe cu temperaturi minime cuprinse între 9 – 11, 12 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Olteniei, Banatului, unde sunt posibile chiar valori spre 13 – 14 grade. La munte vor fi minime de 6 – 7 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.

Marți și miercuri, răcirea se resimte la nivelul minimelor, care scad de la o zi la alta (marți spre 8 – 10 grade, miercuri doar 7 – 9 grade), izolat doar prin Dobrogea fiind posibile valori spre 10, 11 grade. La munte deja minimele coboară spre valori negative (-1, –2 grade).

Situația se va schimba doar de vineri încolo, când temperaturile de la primele ore ale dimineții urcă din nou spre valori de 11 – 13 grade la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 3-9 octombrie: temperaturi maxime

Luni vor fi temperaturi maxime de la 11 – 13 grade în zonele montane (5 – 6 grade pe creste), 15 – 17, 18 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Munteniei, sudului Moldovei, Dobrogei, regiuni unde mercurul din termometre va urca chiar spre 20 – 22 de grade.

În jurul acestor valori vom gravita pe tot parcursul săptămânii, cu mici variații de regiuni. Ca și la minime, weekendul este cel care aduce o încălzire evidentă, astfel că sâmbătă și duminică vom avea maxime și spre 23 – 24 de grade prin Banat mai ales.

Temperaturile vor crește și în zonele montane, astfel că weekendul aduce valori de 16 – 18 grade, cu 11 – 12 grade pe creste.

Prognoza meteo 3-9 octombrie: precipitații

Despre precipitații vorbim doar pe parcursul zilelor de luni și marți.

Luni, ploile sunt prezente prin Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, Muntenia, zonele montane (aici, mai ales pe creste, avem condiții inclusiv de lapoviță și ninsori), iar spre finalul zilei și prin Dobrogea. Se pot acumula 15 – 20 de l /mp prin zonele montane, prin Transilvania, sudul Banatului, estul Munteniei.

Marți, ploile sunt prezente mai ales prin zonele montane, Transilvania, Crișana, Maramureș, în prima parte a zilei, pentru ca orele după amiezii să aducă condiții de ploi și prin Oltenia, nordul Munteniei, Moldova. Doar prin zonele montane putem ajunge la un 5 – 10 l/mp.

Abia vineri, spre dimineață, am putea să mai avem condiții de ploi prin Orientali, nordul Moldovei. Weekendul va aduce zile fără șanse la precipitații.

În afară de zonele montane, Transilvania, Maramureș, unde sunt posibile și cantități totale spre 20 – 30 de l/mp, săptămâna care urmează se anunță a fi săracă în ploi, prin Muntenia și nordul Dobrogei s-ar mai putea strânge un 7 – 10 l/mp.

sursă: Prognoze Meteo – Vremea în România

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax