Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 6–12 iunie: temperaturile mai scad, dar vor fi ploi și furtuni. Prognoza meteo pe zile

Publicat

Temperaturile devin mai ușor de suportat în această săptămână. În weekend, se încălzește iar, până la maxime de peste 30 de grade Celsius.

Vor fi și ploi și furtuni, atât luni, cât și de la mijlocul săptămânii.

Potrivit prognozemeteo.ro, vom trece de la zile sub influența unor câmpuri de presiune ridicată, anticiclonică, la prezența unor nuclee depresionare, avansul unor fronturi (reci sau calde) dar și prezența unor nuclee reci în altitudine, care vor aduce, fiecare în parte, condiții de apariție a precipitațiiilor.

Vezi și VREMEA în ALBA, 6-12 iunie: Se răcorește, iar ploile și furtunile vor continua. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Din punct de vedere al circulației maselor de aer, persistă aerul cald, pe o circulație V – E, dar vor exista și zone cu aer mai rece (mai ales prin sudul și sud-estul țării). Finalul săptămânii vine cu o masă de aer foarte cald, tropical, dinspre nordul Africii, care intră prin vestul Europei.

Prognoza meteo 6-12 iunie: temperaturi minime

Luni sunt anunțate, dimineața, minime de la 8-9 grade pe crestele montane, 10 – 12 grade în restul zonelor montane, 12 – 14, 15 grade în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, nordul Banatului, Crișana. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea temperaturile dimineții vor urca spre 16 – 18, 19 grade.

Noaptea de luni spre marți aduce valori mai scăzute la munte (7 –9 grade, cu 4 – 5 grade pe creste), în Transilvania și Maramureș, respectiv nordul Moldovei (12 – 14, 15 grade), în timp ce în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei avem din nou valori de la 17 spre 19, 20 de grade.

Miercuri nu aduce schimbări importante, iar de joi și pe parcursul zilelor de weekend (vineri – duminică), temperaturile mnime vor crește la nivelul întregii țări. Este vorba de valori de la 16 spre 18, 19 grade, iar sâmbătă și duminică dimineața, mai ales în Muntenia și sudul Moldovei, chiar 20 – 22 de grade.

Prognoza meteo 6-12 iunie: temperaturi maxime

În intervalul luni, 6 iunie – vineri, 10 iunie nu vor fi variații majore în ceea ce privește temperaturile maxime, care, la nivelul întregii țări, se vor situa între 26 – 28, pe arii restrânse chiar 29 de grade. Weekend-ul aduce o încălzire care se va vedea imediat în termometre, care urcă chiar spre 31 – 32 de grade în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, nordul Dobrogei.

Prognoza meteo 6-12 iunie: precipitații

Ploi, descărcări electrice, grindină de diverse dimensiuni, vânt cu aspect de vijelie vor fi luni în Moldova, Muntenia, Dobrogea, sud-estul Transilvaniei, dar și în Oltenia, zonele montane. După amiaza, ploile revin tot în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, la munte. În Dobrogea, nordul și centrul Moldovei, SV Olteniei se pot acumula țși 10 – 15, izolat 20 de l/mp.

Marți, ploile sunt prezente prin sudul Dobrogei, prin Meridionali, Crișana.

Noaptea de marți spre miercuri aduce ploi în Dobrogea, iar, odată cu orele după amiezii, precipitațiile sunt prezente și prin Oltenia, Meridionali, Apuseni, Crișana, vestul extrem al Banatului.

Joi vor fi precipitații mai ales prin Banat, Crișana, Maramureș, vestul Meridionalilor, Apuseni, regiuni unde se pot acumula și 15 – 20, izolat 25 de l/mp.

Și vineri vor fi ploi în bună parte din țară, dar cele mai importante cantități vom regăsi tot în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane (10 – 20, 25 de l/mp).

Ploile vor fi în aproape toată țara și sâmbătă, doar că, de data aceasta, cele mai importante cantități vin și în Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea. Se pot acumula în aceste zone, dar și la munte sau prin sudul Transilvaniei, 10 – 15 l/mp.

Ploile de vară nu ratează nici ziua de duminică, dar doar pe la munte, în Trasnilvania, izolat prin Muntenia și Dobrogea.

Din punct de vedere al cantităților totale de precipitații așteptate săptămâna aceasta, în Oltenia, vestul Munteniei nu se vor cumula mai mult de 1 – 2 l/mp, iar în restul țării se pot strânge 20 – 30, izolat, mai ales în zonele montane, 30 – 50 de l/mp).

sursă: Prognoze Meteo – Vremea în România

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax