Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA se răcește în România, în următoarele zile. Vor fi temperaturi și de minus 17 grade. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea se răcește simțitor de la jumătatea acestei săptămâni. Vor fi nopți, dar și zile geroase, anunță meteorologii, iar în depresiuni sunt aşteptate minime de până la minus 17 grade.

„Ne aşteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii ţări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marţi procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 şi -3 în restul ţării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată ţara”, a declarat şefa ANM, Elena Mateescu, la Digi 24.

„E posibil ca miercuri şi joi, pe parcursul nopţilor şi dimineţilor să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a adăugat Mateescu.

Conform sursei citate, cel mai frig va fi în vestul, centrul şi estul ţării. „Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a afirmat Mateescu.

Temperaturile vor scădea şi în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt aşteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius. Iar spre sfârşitul săptămânii vremea se va încălzi, mai ales în sud şi sud-estul ţării, iar maximele vor ajunge chiar la 8, 9 grade Celsius.

„În Bucureşti, săptămâna începe cu o vreme închisă, cu precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare mâine noapte, posibil, vântul să aibă intensificări mai mari spre seară şi pe parcursul nopţii, la rafală de 50-55 km/h, după care, spre finalul săptămânii, să vorbim şi în Bucureşti de valori peste medie, de 7, 8, 9 grade Celsius”, a mai adăuugat şefa ANM.

Din weekend, se mai încălzește, însă minimele vor rămâne negative în majoritatea regiunilor. La începutul lunii februarie temperaturile scad din nou.

Vor mai fi perioade cu ninsori, dar și ploi, până la finalul lunii ianuarie și începutul lui februarie.

Vin zile și nopți geroase

Reprezentanții ANM au comunicat cât de mult vor scădea temperaturile în următoarele zile.

„Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara.

„E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Digi24.

Cel mai frig va fi în vestul, centrul și estul țării. „Vorbim de primele zile geroase cu valori care să scadă sub -15 -17 grade Celsius, cu minime negative mai mult de 3 zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni”, a spus aceasta.

Temperaturile vor scădea și în Capitală, unde la mijlocul săptămânii minimele sunt așteptate să coboare până la -7, -8 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni (10 ianuarie – 7 februarie)

Prognoza meteo: săptămâna 10-16 ianuarie

Cu excepția regiunilor vestice, valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în sudul țării, la începutul săptămânii. Apoi temperaturile scad.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui excedent local în sud-vestul extrem al țării și a unui ușor deficit în nord-vest.

Temperaturi: maxime între -5 și 6 grade Celsius; mai frig în nord, nord-est și vest; minimele pot coborî până la -12, chiar -14 grade în zonele joase

Precipitații: ninsori în vest (11-12 ianuarie), nord (15-16 ianuarie) și la munte; ploi și ninsori în sud (10-12 ianuarie)

Prognoza meteo: săptămâna 17-23 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, mai ridicate în unele regiuni.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Temperaturi: maxime între 1 și 7 grade Celsius; mai cald în centru (Alba, Sibiu), vest (Timișoara) și sud (Craiova, București)

Precipitații: ninsori/ploi în vest (20-23 ianuarie), centru și vest, posibil și în nord

Prognoza meteo: săptămâna 24-30 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele obișnuite, în unele zone.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi: maxime între 4 și 8 grade Celsius; mai cald în vest (Timișoara) și centru (Alba)

Precipitații: ninsori/ploi (27-30 ianuarie), în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo: săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară, în majoritatea regiunilor.

Temperaturi: maxime între -2 și 6 grade Celsius; mai frig în nord

Precipitații: ninsori/ploi în jurul datei de 31 ianuarie și în intervalul 2-5 februarie, în centru, nord și sud; posibil ploi în vest, în jurul datei de 2 februarie

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax