Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în septembrie: Prognoza meteo pentru prima lună de toamnă: Temperaturi neobișnuite în următoarele patru săptămâni

Publicat

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile în luna septembrie vor avea medii care se vor situa peste cele specifice începutului de toamnă.

Precipitațiile vor fi și ele excedentare, potrivit prognozei pentru perioada 28 august – 25 septembrie, transmise vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În acest weekend, în perioada 25-27 august, vremea va fi frumoasă dar temperaturile vor fi caniculare, fiind anunțate maxime de 36 de grade în zonele joase și vor fi resimțite ca 37 de grade.

Potrivit ANM, este în vigoare atenționarea meteorologică cod galben pentru val de căldură și disconfort termic pentru partea de sud și de sud-vest a țării. Vineri ne așteptăm ca în aceste regiuni să fie temperaturi maxime, cuprinse în general între 33 și 36°.

La acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, valul de căldură va fi în intensificare în majoritatea zonelor țării, unde temperaturile, după-amiaza, vor ajunge să depășească frecvent pragul de 35°, pragul caniculei.

Sâmbătă și duminică gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare și doar pe parcursul după-amiezelor, în zonele montane, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice a spus Oana Păduraru de la Administrația Națională de Meteorologie, citată de Rador.

Vezi și VREMEA în ALBA-  AICI: Prognoza meteo de weekend, 25-27 august

Prognoza meteo: 28 august – 4 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo: 4 – 11 septembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sud- vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo: 11 – 18 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo: 18 – 25 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax