Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la mare și la munte până la finalul lunii iunie. Temperaturi în creștere. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Vremea se mai încălzește după 18 iunie, iar la finalul lunii sunt așteptate temperaturi maxime de 28-30 de grade, în zonele mai joase din țară. Vor mai fi însă ploi și furtuni.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru perioada 15-21 iunie, în regiuni din țară.

Vezi și VREMEA în ALBA, 22-28 iunie: Zile cu ploi și furtuni. Temperaturi mai mari, la sfârșitul săptămânii viitoare

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză (15 – 21 iunie) se vor înregistra temperaturi maxime de 23-24 de grade, în medie. Ulterior, regimul termic diurn va marca o creștere ușoară, iar media regională a maximelor se va situa în jurul a 26 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă.

Media temperaturilor minime va fi de 13-14 grade, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul celor două săptămâni, însă aversele vor fi pe arii mai extinse și importante cantitativ, îndeosebi în intervalul 15 – 21 iunie.

În Dobrogea și pe litoral, regimul termic diurn va marca o creștere treptată pe întreg parcursul intervalului de prognoză și se va concretiza prin medii regionale ale temperaturilor maxime de 23 de grade la începutul primei săptămâni și de 27 de grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Nopțile vor fi calde, iar la nivelul întregii regiuni media temperaturilor minime va fi de 17-18 grade, cu cele mai ridicate valori spre sfârșitul intervalului de prognoză.

Aversele se vor semnala și în această regiune în intervalul 15-23 iunie, după care probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi în diminuare.

La munte, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. La nivelul zonei montane, nu vor fi variații semnificative de la o zi la alta, astfel încât temperaturile maxime se vor situa, în general, între 16 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori spre finalul intervalului de prognoză, iar media minimelor termice va fi relativ constantă și se va situa în jurul a 9 grade în prima săptămână și 10 grade în cea de a doua.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și, mai ales în prima săptămână, acestea vor fi mai importante cantitativ.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax