Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la mare și la munte. Temperaturi fluctuante și averse. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 18 august, în regiuni din țară. În Transilvania, vor fi variații mari de temperatură, dar și perioade cu ploi.

În Transilvania, maximele termice vor fi în creștere de la o medie de 24 de grade în prima zi, până la 33 de grade în ziua de 8 august. Va urma o răcorire de scurtă durată, 9 și 10 august, când media va fi de 28 de grade, apoi se va încălzi din nou și se va reveni la media de 33 de grade în data de 13 august. Ulterior se va răcori treptat, astfel că în ultimele două zile media va ajunge să se situeze în jurul valorii de 28 de grade.

Și media temperaturilor minime va avea oscilații, între 10 grade în prima zi și 17 grade în 9 august, apoi se răcește, iar în 11 august  vor fi în medie doar 12 grade. În cea de a doua săptămână media minimelor termice va avea variații între 12 și 16 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, în 8 și 9 august, precum și după data de 13 august.

În Dobrogea și pe litoral, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului. Astfel, media maximelor va crește de la 26 de grade, la 28-29 de grade în jurul datei de 9 august. În restul intervalului, variațiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative, iar media acestora va oscila între 28 și 30 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor. Până în data de 10 august, temperaturile minime vor fi în creștere de la medii regionale în jurul a 16 grade, la medii de 19-20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, minimele termice vor avea ușoare variații, dar media acestora va fi în continuare de 19-20 de grade.   

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în jurul datei de 9 august și după data de 15 august.

La munte, în general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade. 

Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente vor fi în jurul zilei de vineri, 9 august și după data de 13 august.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax