Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la mare și munte până la final de vară 2020. Condiții meteo pentru concedii în următoarele 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme, pe regiuni din țară, în perioada 17-30 august. În Transilvania, cel mai rece va fi în intervalul 19-21 august.

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă, în general, între 26 și 29 de grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 19 – 21 august și în jurul datei de 25 august.

Zile călduroase în zona joasă a regiunii, cu maxime în jur de 30 de grade vor fi în 18, 23 august și spre finalul lunii (după 27 august).

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și se vor situa, în medie, între 12 și 15 grade.

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 18-20 august și în jurul datei de 24 august. În restul intervalului, fenomene asociate instabilității vor fi pe arii mai restrânse îndeosebi în zonele montane.

În Dobrogea și pe litoral, până în 21 august vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va crește treptat spre 30…31 de grade.

Ulterior nu vor fi variații semnificative, iar până spre finalul lunii august, vremea va fi călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 30 de grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare. În primele zile, tendința va fi de creștere, de la o medie de 16-17 grade, până spre 20 de grade în ziua de 22 august. Apoi se va înregistra o scădere ușoară, la 19 grade, valoare medie ce se va menține până la sfârșitul intervalului.

Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 20 august și după data de 24 august.

La munte, până la finalul lunii august nu sunt prognozate variații semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 18-20 de grade, iar minimele vor fi în jur de 11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 18-21 august și în jurul datei de 24 august când aversele vor fi local însemnate cantitativ.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax